Vacatures: Lesgeven aan de jongste leden van DWK

De Basisgroepen afdeling binnen DWK is verantwoordelijk voor het verzorgen van de zwemlessen. Volgens de SuperSpetters methode van de KNZB worden de lessen op een leuke en uitdagende manier gegeven, die ook aansluit bij het zwemmen binnen de vereniging. Wij zijn op zoek naar een nieuwe coördinator en lesgevers! Ben jij iemand die het leuk vind om kinderen (5-6 jaar) de basis voor het zwemmen aan te leren en ze daarbij enthousiast te maken voor de zwemsport, dan zijn wij op zoek naar jou!

Coördinator

Wij zoeken per direct een coördinator voor onze SuperSpetters in Voorthuizen. De coördinator is de spil binnen de afdelingen van DWK. De coördinator is bij DWK verantwoordelijk voor de planning van het lesprogramma, het afzwemmen en de contacten met de lesgevers en ouders. Naast de coördinatie is het ook wenselijk dat je les gaat geven in Voorthuizen op dinsdag- en donderdagavond.

Het is een betaalde functie binnen DWK, wat maakt dat je minimaal opleidingsniveau 3 van de KNZB hebt. Mocht je dit nog niet hebben en ben je bereid dit wel te behalen, dan bieden wij een interne opleiding aan. Deze wordt verzorgd door de KNZB.

Lesgevers

In Voorthuizen gaat het om dinsdag- en donderdagavond van 18.00 – 18.45 uur en Barneveld worden de lessen gegeven op maandagavond van 18.15 – 19.00 uur en op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur.

Wij hebben een enthousiast team aan lesgevers die jou graag willen begeleiden. Mocht je het heel erg leuk vinden, dan is er de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Dit zal gaan om een interne opleiding verzorgt door iemand van de KNZB.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en heb je tijd om één van de dagen les te kunnen geven, stuur dan een berichtje naar Monique van ‘t Land monique@dewaterkip.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Eerste Heuvelrug wedstrijd DWK in Utrecht

Eindelijk was het dan zover. Na de lange Corona pauze mocht DWK weer met een mooie ploeg van 28 zwemmers naar Utrecht voor de eerste Heuvelrug wedstrijd van dit seizoen. Onder leiding van coaches Raoul Aardema, Truus Boogaard en Joas Groeneveld werd het een succesvolle middag waar heel wat medailles en PR’s gescoord werden.

Bij de meisjes en dames was er in de verschillende leeftijdsklassen goud voor Elin Baars, Karlijn Siderius, Laura Volkers, Senna Levering en zilver voor Fenne de Vogt, Maud ten Broek en brons voor Tessa van Beek. Bij de jongens en heren was er in de verschillende leeftijdsklassen goud voor Ruben Baars en zilver voor Bas van Daatselaar.

Aan het eind van de wedstrijd werd er nog hard gestreden op de 4×50 vlinder estafette, waarbij het eerste team helaas gediskwalificeerd werd. Het tweede team bestaande uit de aanstormende talenten Quinn en Milouck Frunt en Elin en Ruben Baars zwom naar een verdienstelijke 6e plaats met een PR van 12 seconden.

Door de vrijwillige inzet van de coaches, maar ook veel van onze officials werd er een succesvolle wedstrijd gedraaid.

DWK Minioren zwemmen eerste wedstrijd van het seizoen

Zaterdag 25 september jl. heeft de miniorenselectie van DWK deelgenomen aan de eerste voorronde van de Minioren Club Meet. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en werd gezwommen in het vertrouwde zwembad van de Veluwehal.

In het seizoen 2019-2020 werd voor het laatst een Minioren Club Meet gezwommen. Voor veel zwemmers was het daardoor voor het eerst dat zij deelnamen aan deze wedstrijdvorm; een teamwedstrijd met veel estafettes, waarbij de gezwommen tijden bij elkaar opgeteld worden. Zo wordt er een teamresultaat gevormd dat in een ranglijst vergeleken wordt met de resultaten van alle deelnemende teams in Nederland. De Minioren Club Meet is in opzet veranderd ten opzichte van voorgaande jaren; er zijn nu vier voorrondes en de snelste ploegen uit de voorrondes zwemmen daarna in een finale tegen elkaar.

DWK doet met twee teams mee aan de Minioren Club Meet.  In de eerste voorronde mochten deze twee teams, 22 zwemmers in totaal, het tegen elkaar opnemen. In een volgende voorronde hopen we ook andere teams aan te treffen in het zwembad.

Tekst gaat verder onder foto

Continue reading

Spaar je club gezond – PLUS

Beste leden, ouders, verzorgers, familie en vrienden,

Sinds 5 september is de actie ”Spaar je club gezond” van start gegaan bij de Plus in Barneveld en D.W.K. doet hieraan mee! In de afbeeldingen hieronder staat beschreven hoe je onze club kan helpen.

Het gespaarde geld willen we gaan gebruiken om de Rietkroeg op te gaan knappen. Doe dus zoveel mogelijk je boodschappen bij de Plus aankomende tijd, dan kunnen we er samen echt iets moois van maken!

Goud voor Iris van Aurich bij ONK openwater zwemmen

2000m schoolslag, in een zwembad zijn dat 80 baantjes. Afgelopen zaterdag waren het twee rondjes voor Iris van Aurich in het openwater bij Sleeuwijk. Na de finish stond er een tijd van 37 minuten en 7 seconden op de klok, waarmee ze favoriete Karin Stein op anderhalve minuut zette. Het leverde de zwemster van DWK de Nederlandse titel in openwater op, en dat is een mooie start van het nieuwe zwemseizoen!

Eerder was Van Aurich ook in actie gekomen op de 3000m vrije slag. Op de vrijdagavond werd ze daarop knap vierde. DWK deed sowieso leuk van zich spreken bij de eerste en laatste openwater wedstrijd van deze zomer in het Brabantse Sleeuwijk. Het team kwam naast de titel van Van Aurich thuis met twee gouden plakken op de 1000m vrije slag voor masters Lars Jacobsen (20+) en Jeroen Dellebeke (40+) en brons voor Karlijn Siderius op de 1000m vrije slag voor junioren en eveneens brons voor Ruben Baars (500m vrije slag minioren).

Hoe vonden de jonkies het?

Mijn trainer stuurde een app in de groepsapp van de junioren wie er mee wilde doen aan de ONK. Ik dacht gelijk daar wil ik aan meedoen. Na schooltijd reed ik met mijn vader richting de locatie, ik kwam daar en we gingen het parcours bekijken 2500 m was de eerste afstand. We kregen een badmuts met nummer die we ook mochten houden. Toen was daar de start ik was super zenuwachtig , maar ben trots dat ik deze afstand de 2500 m heb uit gezwommen. We gingen daarna naar een hotel om daar te overnachten want de volgende dag stond de 1000m op het programma. Dit was een super leuke ervaring en ben trots op mijzelf!

Yara Wegman

Het was een super leuk weekend. Ik mocht vrijdagavond om 18.00 de 2,5 kilometer zwemmen en zaterdagmiddag om 12.00 de 1 kilometer. Op de 2,5 ben ik 8ste geworden en de 1 kilometer 3de. Met zijn alle was het een gezellig weekend.

Karlijn Siderius

Algemene ledenvergadering DWK

Beste leden,

Op dinsdag 21 september 2021 hoopt het bestuur de ALV te houden. U bent van harte uitgenodigd om deze bij te wonen. De ALV zal gehouden worden in de Rietkroeg en begint om 20:00. Inlopen is mogelijk vanaf 19:45.

Alle stukken ter voorbereiding op de ALV zijn hieronder te vinden. LET OP: Het financieel jaarverslag zal afwijken van wat u gewend bent. Dit heeft alles te maken met de gekke tijd waarin we nu leven. Het financieel jaarverslag zal dan ook uitgebreid worden toegelicht tijdens de ALV zodat alle vragen die er eventueel over zijn zo goed mogelijk beantwoord worden.

Hopelijk mogen we u 21 september ontvangen.

Met sportieve groet,

Namens het gehele bestuur.