post

Einde seizoen nadert!

Het einde seizoen nadert met grote stappen. Afgelopen weekend een succesvol NK Masters (verslag komt er aan!), komend weekend zijn de Gelderse Kampioenschappen, waar we met zo’n 30 zwemmers mee zullen doen, een paar weken later de NK, de NJK, de NK Sprint, de Gelderse B Kampioenschappen en in het eerste weekend van juli de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam en de Netherlands Invitational in Eindhoven. Nog veel mooie wedstrijden te gaan!

Het betekent wel dat we langzaam gaan afbouwen in trainingen. De week van 4 t/m 10 juli is de laatste trainingsweek. Binnen de zwemafdeling ziet het rooster er per trainingsmoment als volgt uit:

DagTijdGroepLaatste keer
Maandag06.00 – 08.00Jeugd/Senioren13 juni
21.00 – 22.00Masters4 juli
   
Dinsdag06.00 – 07.30Junioren5 juli
17.00 – 18.00Minioren5 juli
18.00 – 19.45Jeugd/Senioren5 juli
21.00 – 22.00Masters5 juli
   
Woensdag06.00 – 08.00Jeugd/Senioren6 juli
17.00 – 18.00Minioren6 juli
18.00 – 19.30Junioren6 juli
19.30 – 20.30Masters6 juli
21.00 – 21.45Trimmers29 juni
   
Donderdag16.00 – 18.00Jeugd/Senioren (UTR)9 juni
17.15 – 18.45Jeugd/Senioren +deel Junioren7 juli
   
Vrijdag06.00 – 08.00Jeugd/Senioren + Masters1 juli
16.00 – 18.00Jeugd/Senioren (UTR)10 juni
17.30 – 19.30Minioren8 juli
18.30 – 19.30Junioren8 juli
   
Zaterdag06.00 – 07.30Jeugd/Senioren11 juni
07.30 – 08.30Junioren11 juni

Langzaamaan begint het openwater ook weer te lonken, heb je interesse om lekker door te zwemmen komende zomer, laat het even weten aan je trainer!

Heel veel plezier en succes bij de komende wedstrijden!

Zwemcommissie & Trainers

Vacatures: Lesgeven aan de jongste leden van DWK

De Basisgroepen afdeling binnen DWK is verantwoordelijk voor het verzorgen van de zwemlessen. Volgens de SuperSpetters methode van de KNZB worden de lessen op een leuke en uitdagende manier gegeven, die ook aansluit bij het zwemmen binnen de vereniging. Wij zijn op zoek naar een nieuwe coördinator en lesgevers! Ben jij iemand die het leuk vind om kinderen (5-6 jaar) de basis voor het zwemmen aan te leren en ze daarbij enthousiast te maken voor de zwemsport, dan zijn wij op zoek naar jou!

Coördinator

Wij zoeken per direct een coördinator voor onze SuperSpetters in Voorthuizen. De coördinator is de spil binnen de afdelingen van DWK. De coördinator is bij DWK verantwoordelijk voor de planning van het lesprogramma, het afzwemmen en de contacten met de lesgevers en ouders. Naast de coördinatie is het ook wenselijk dat je les gaat geven in Voorthuizen op dinsdag- en donderdagavond.

Het is een betaalde functie binnen DWK, wat maakt dat je minimaal opleidingsniveau 3 van de KNZB hebt. Mocht je dit nog niet hebben en ben je bereid dit wel te behalen, dan bieden wij een interne opleiding aan. Deze wordt verzorgd door de KNZB.

Lesgevers

In Voorthuizen gaat het om dinsdag- en donderdagavond van 18.00 – 18.45 uur en Barneveld worden de lessen gegeven op maandagavond van 18.15 – 19.00 uur en op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur.

Wij hebben een enthousiast team aan lesgevers die jou graag willen begeleiden. Mocht je het heel erg leuk vinden, dan is er de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Dit zal gaan om een interne opleiding verzorgt door iemand van de KNZB.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en heb je tijd om één van de dagen les te kunnen geven, stuur dan een berichtje naar Monique van ‘t Land monique@dewaterkip.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

post

Bliksemstart voor DWK bij Estafettekampioenschappen Regio Oost

Met twee titels en een bronzen plak is de zwemploeg van DWK succesvol thuis gekomen van de Regionale Estafette Kampioenschappen, die zaterdag in Zwolle zijn gehouden. Overall behaalde DWK een tweede plaats. Na de succesvolle seizoensopening een week eerder bij het Heuvelrug Circuit in Veenendaal en Minioren wedstrijden in Ede was het de eerste grote wedstrijd waar het om ‘titels’ ging.

De zwemploeg verkeert al vroeg in het seizoen in een goede vorm. Bijna elke estafette werd wel verbeterd en de eerste zwemmers kwamen met grote regelmaat met persoonlijke records uit het water. Saillant detail, er werden 30 nieuwe clubrecords gevestigd! Aangezien er punten werden verdeeld op basis van klassering, was een grote overwinning in tijd niet altijd doorslaggevend.

Met meer dan 25 zwemmers werd er ingeschreven in alle vier de categorieën, bij de meisjes junioren konden twee teams ingeschreven worden. Er werden vijf estafettes gezwommen: de 4×50 meters rug-, school-, vlinder-, wissel- en vrije slag. Afsluitend volgde nog een extra 8x 50 meter vrije slag estafette, waar alle leeftijdsgroepen in waren vertegenwoordigd, en beslissend in het overall-klassement.

Derde plek voor de dames senioren!

De meisjes junioren met in het winnende team Maryse Kuijper, Elin Baars, Laura Volkers, Karlijn Siderius, Maud ten Broek, Fenne de Vogt en Tess Jansen, waren de snelsten op de 4x50m rugslag estafette en zorgden er met een derde plek op de 4×50 school en twee tweede plaatsen op de wissel- en vlinderslag estafettes dat de eindzege niet in gevaar kwam.  Het tweede juniorenteam met Tessa van Beek, Sofie van Poecke, Yara Wegman, Lili Oosting en Myrthe Rijpma kwamen tot een heel sterke 6e plaats. De jongens junioren, Bas van Daatselaar, Quinn Frunt, Ruben Baars, Sven Potappel en Nordin Vermeer kwamen tot een gedeeld zevende plek.

Bij de dames senioren was het een nek aan nek race tussen DWK en Octopus-ZVV. Pas op het laatste onderdeel, de 4×50 schoolslag werd de strijd om het brons in het voordeel van Celine Schoenmaker, Inge en Marieke Koekoek, Lindi Bos en Annabel Kuipers beslist.  De mannen Bart Muselaers, Ronis van Everdingen, Max Voortman, Auke Gielen en Niek Heethaar gingen voor een clean-sweep. Op papier leek dat moeilijker dan in werkelijkheid. Er waren knappe overwinningen op alle estafettes. Alleen op de 4×50 rugslag moest de thuisploeg SWOL voorgelaten worden. Vooral de 1.45,03 op de 4×50 wisselslag was erg sterk, de 10e tijd van Nederland dit kalenderjaar.

Winst voor de DWK-heren
post

De kop is er af! Heuvelrugcircuit in Veenendaal levert 14 medailles op

Zaterdag 17 september zwom een groot aantal van de junioren en jeugd zwemmers van DWK hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ook enkele senioren zwemmers waren van de partij tijdens de eerste Heuvelrug wedstrijd in Veenendaal. Tijdens de wedstrijd werden er per zwemmer 3 afstanden gezwommen. De snelste zwemmer over deze 3 afstanden werd de winnaar in zijn of haar categorie. De wedstrijd was met 14 medailles een groot succes voor de DWK selectie.

Bij de meisjes junioren 1 won Mare de Vogt brons. Bij meisjes junioren 2 kleurde het podium volledig oranje met Elin Baars, Maryse Kuijper en Tessa van Beek. Karlijn Siderius, Laura Volkers en Senna Levering gingen naar huis met goud bij de respectievelijk meisjes junioren 3 , 4 en jeugd 1/2. Ook waren er medailles voor Jinte van Ginkel (zilver – jeugd 1/2) en Hanna Minderaa (brons – senioren).

Bij de jongens was er succes voor Tygo van de Wal en Nordin Vermeer met respectievelijk zilver en brons bij junioren 1. Ruben Baars nam het goud bij junioren 2 mee naar Barneveld en Quinn Frunt en Bas van Daatselaar het zilver bij respectievelijk junioren 3 en 4. Teun van Essen won zilver bij de senioren.

Naast succes over de diverse klassementen was er ook individueel succes want ondanks dat het  seizoen nog maar net begonnen is gingen bijna alle zwemmers naar huis met 1 of meerdere PR’s. Zo wisten o.a. Miranda van Vliet en Jolijn van de Burgwal hun PR op de 50 meter vrije slag flink aan te scherpen, net als Colinda Top en Jorne Pol op de 50 meter schoolslag.

Aan het einde was er nog een estafette over 4x 50 meter vlinderslag waarbij het eerste team van DWK een mooie 2e plaats veroverde nipt achter concurrent Zwemclub Zeist en het tweede team van DWK 4e werd. Door de inzet van de coaches, officials en diverse ouders die voor het vervoer hebben gezorgd werd het een succesvolle wedstrijd en een mooie start van het seizoen!

post

Eerste wedstrijd van het seizoen voor Minioren

Zaterdag 17 september jl. hebben de minioren van DWK samen met de minioren van de verenigingen De Rijn, De Vrije Slag en EZZ de eerste zwemwedstrijd van het seizoen beleefd. Deel 1 van het MiniorenCircuit werd gezwommen in De Peppel in Ede. De ploeg van DWK bestond uit 29 zwemmers, waarvan 20 zwemmers uit de Miniorenselectie en 9 zwemmers van de afdeling SwimKick. Voor de sommige kinderen van de afdeling SwimKick was het voor het eerst dat zij meededen aan een echte zwemwedstrijd.

Klassementen

In het MiniorenCircuit worden de individuele prijzen verdeeld in klassementen. Dit betekend dat er niet per afstand individueel een medaille gewonnen kan worden, maar over het totaal van alle gezwommen afstanden binnen het klassement. De top 6 per leeftijdscategorie wint een medaille. Bij de estafettes worden de prijzen wel verdeeld per estafette.

SwimKick

De zwemmers van de Minioren en van SwimKick zwommen in hun eigen klasse. Hoewel het allemaal als ‘Minioren’-klasse word aangeduid, was er wel degelijk een verschil. De kinderen van SwimKick mochten kortere afstanden zwemmen en werden bij een foutje niet direct gediskwalificeerd, maar zij kregen een extra uitleg (aangeduid op het uitslagenblad).

De jongens en meisjes geboren in 2014 en 2015 zwommen 25m schoolslag, 25m rugslag en 25m vrije slag. Olivier Valeijn haalde bij de jongens drie keer een eerste plaats en won daarmee ook het klassement. Joas Lemmen werd vijfde in het klassement en kreeg hiervoor een mooie medaille. Bij de meisjes won Sara van de Pol het klassement door alle drie de afstanden te winnen. Mara van de Wal werd drie keer tweede en behaalde daarmee de tweede plaats in het klassement.

Aan het programma voor de oudere groep Swimkickers mochten ook zwemmers van het jongste juniorenjaargang deelnemen. Dit programma bestond uit 50m schoolslag, 50m rugslag en 50m vrije slag. Moira Iseger heeft het klassement gewonnen door alle drie de afstanden op haar naam te zetten. Jaïra Velhuizen (2e), Saar Kuijsten (4e) en Meike van Beek (6e) kregen ook een mooie medaille omgehangen. Opvallend was dat in deze groep er flinke tijdsverbeteringen werden genoteerd. Zo verbeterde bijvoorbeeld Julia Happel haar tijd op de 50m rugslag met maar liefst 11 seconden.

Voorrondes MiniorenCircuit

De zwemmers uit de miniorenselectie doen mee op de afstanden waarvoor al wat meer ervaring nodig is. Het programma in het MiniorenCircuit bestaat uit vier voorrondes. Met de resultaten uit deze voorrondes kunnen de zwemmers zich plaatsen voor de Minioren Finales.

Bij de jongens en meisjes minioren 4 en jonger waren er klassementsmedailles voor Teije Baars (1e), Evi Burgerhart (3e), Esmee van Harskamp (5e) en Lyzz van Middendorp (6e). Het klassement bestond uit de afstanden 50m vrije slag, 50m schoolslag en 100m wisselslag. Op de 50m vrije slag verbeterde Esmee van Harskamp haar PR naar precies 40 seconden. Lyzz van Middendorp zwom snel op de 50m schoolslag (53,11). De vlinderslag is in de trainingen nog niet veel geoefend, waardoor op de 100m wisselslag niet veel zwemmers van DWK waren ingeschreven. Teije Baars en Evi Burgerhart zwommen allebei deze afstand wel. Teije was hierop bij de jongens de snelste en Evi werd bij de meisjes tweede op deze afstand.

In de oudere leeftijdsgroep bestond het klassement uit de 50m rugslag, de 100m vrije slag en de 200m wisselslag. Ook voor deze groep gold dat er in de trainingen nog niet voldoende op de vlinderslag is geoefend, waardoor er geen zwemmers van DWK startten op de 200m wisselslag. Deze uitdaging gaan we in een volgende wedstrijd aan.

Bij de meisjes minioren 5 en jonger behaalde Anouk van de Steeg een 4e plaats in het klassement en Nienke Top werd 5e. In de leeftijdsgroep jongens minioren 6 en jonger was DWK sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 5 van de 6 medailles werden door DWK mee naar huis genomen; Yannick Kuijper (2e), Stef van de Wal (3e), Tim Burgerhart (4e), Maurits Nagelvoort (5e) en Daan van Meerveld (6e).

Estafettes

De wedstrijd werd gestart met een estafette en eindigde met een estafette. Bij de 4x50m wisselslag deed DWK mee met 4 teams. Het estafetteteam bestaande uit Nienke Top, Yannick Kuijper, Moira Iseger en Dorean Iseger wist net voor de ploeg van De Rijn aan te tikken. Slotzwemster Dorean maakte er een spannende strijd van. De bronzen medaille bij de estafette was voor de DWK-ploeg bestaande uit Anouk van de Steeg, Maurits Nagelvoort, Teije Baars en Meike van Beek.

Het slotnummer van de wedstrijd, de 4x25m wisselslag, werd gewonnen door het DWK-team bestaande uit Sara van de Pol, Olivier Valeijn, Evi Burgerhart en Noor de Vogt. Wij bedanken alle vrijwilligers, officials en coaches voor de organisatie en de begeleiding bij deze wedstrijd. Dankzij jullie was het weer een groot succes met veel zwemplezier, nieuwe ervaringen en in totaal 39 persoonlijke records en veel nieuw neergezette tijden

post

Medailles bij NK openwater Sleeuwijk

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd in de omgeving van Sleeuwijk de NK open water zwemmen gehouden. En met succes voor DWK, want Iris van Aurich behaalde goud op de 2000m schoolslag masters dames 50+!

Samen met Greta Wyma zwom Iris op vrijdagavond al de 3000 vrije slag, zaterdagochtend de succesvolle 2000 school en later op de middag sloten de dames het weekend goed af met de 1000 school. Op het laatste onderdeel stonden Iris en Greta samen op het podium.

het bewijsmateriaal!

Alhoewel er nog geen prijzen beschikbaar waren, was dit ook de laatste wedstrijd in het landelijke open water klassement. Greta pakte daarbij een knappe derde plek bij de vrije slag dames 50+ en Iris behaalde een tweede plek op de schoolslag dames 50+.

Het openwater seizoen zit er op! Hopelijk hebben we volgend jaar weer zo’n heerlijke zomer!

Algemene Ledenvergadering 2022

Beste leden,

Op donderdag 22 september 2022 houden we weer onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). U bent van harte uitgenodigd om deze bij te wonen. De ALV zal gehouden worden in de Rietkroeg en begint om 20:00. Inlopen is mogelijk vanaf 19:45.

Alle stukken ter voorbereiding op de ALV zijn hieronder te vinden. LET OP: Het financieel jaarverslag zal afwijken van wat u gewend bent. Dit komt door diverse bijzonderheden in de afgelopen seizoenen. Het financieel jaarverslag zal worden toegelicht tijdens de ALV zodat alle vragen die er eventueel over zijn zo goed mogelijk beantwoord worden.

Helaas ontkomen ook wij niet aan prijsstijgingen, mede door hogere energieprijzen, we zullen voor komend jaar de contributies weer gaan indexeren, dit zal wel aanzienlijk meer zijn dan de afgelopen jaren.

Hopelijk mogen we u 22 september ontvangen.

Met sportieve groet,

Namens het gehele bestuur.