Vacatures: Lesgeven aan de jongste leden van DWK

De Basisgroepen afdeling binnen DWK is verantwoordelijk voor het verzorgen van de zwemlessen. Volgens de SuperSpetters methode van de KNZB worden de lessen op een leuke en uitdagende manier gegeven, die ook aansluit bij het zwemmen binnen de vereniging. Wij zijn op zoek naar een nieuwe coördinator en lesgevers! Ben jij iemand die het leuk vind om kinderen (5-6 jaar) de basis voor het zwemmen aan te leren en ze daarbij enthousiast te maken voor de zwemsport, dan zijn wij op zoek naar jou!

Coördinator

Wij zoeken per direct een coördinator voor onze SuperSpetters in Voorthuizen. De coördinator is de spil binnen de afdelingen van DWK. De coördinator is bij DWK verantwoordelijk voor de planning van het lesprogramma, het afzwemmen en de contacten met de lesgevers en ouders. Naast de coördinatie is het ook wenselijk dat je les gaat geven in Voorthuizen op dinsdag- en donderdagavond.

Het is een betaalde functie binnen DWK, wat maakt dat je minimaal opleidingsniveau 3 van de KNZB hebt. Mocht je dit nog niet hebben en ben je bereid dit wel te behalen, dan bieden wij een interne opleiding aan. Deze wordt verzorgd door de KNZB.

Lesgevers

In Voorthuizen gaat het om dinsdag- en donderdagavond van 18.00 – 18.45 uur en Barneveld worden de lessen gegeven op maandagavond van 18.15 – 19.00 uur en op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur.

Wij hebben een enthousiast team aan lesgevers die jou graag willen begeleiden. Mocht je het heel erg leuk vinden, dan is er de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Dit zal gaan om een interne opleiding verzorgt door iemand van de KNZB.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en heb je tijd om één van de dagen les te kunnen geven, stuur dan een berichtje naar Monique van ‘t Land monique@dewaterkip.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Spaar je club gezond – PLUS

Beste leden, ouders, verzorgers, familie en vrienden,

Sinds 5 september is de actie ”Spaar je club gezond” van start gegaan bij de Plus in Barneveld en D.W.K. doet hieraan mee! In de afbeeldingen hieronder staat beschreven hoe je onze club kan helpen.

Het gespaarde geld willen we gaan gebruiken om de Rietkroeg op te gaan knappen. Doe dus zoveel mogelijk je boodschappen bij de Plus aankomende tijd, dan kunnen we er samen echt iets moois van maken!

Goud voor Iris van Aurich bij ONK openwater zwemmen

2000m schoolslag, in een zwembad zijn dat 80 baantjes. Afgelopen zaterdag waren het twee rondjes voor Iris van Aurich in het openwater bij Sleeuwijk. Na de finish stond er een tijd van 37 minuten en 7 seconden op de klok, waarmee ze favoriete Karin Stein op anderhalve minuut zette. Het leverde de zwemster van DWK de Nederlandse titel in openwater op, en dat is een mooie start van het nieuwe zwemseizoen!

Eerder was Van Aurich ook in actie gekomen op de 3000m vrije slag. Op de vrijdagavond werd ze daarop knap vierde. DWK deed sowieso leuk van zich spreken bij de eerste en laatste openwater wedstrijd van deze zomer in het Brabantse Sleeuwijk. Het team kwam naast de titel van Van Aurich thuis met twee gouden plakken op de 1000m vrije slag voor masters Lars Jacobsen (20+) en Jeroen Dellebeke (40+) en brons voor Karlijn Siderius op de 1000m vrije slag voor junioren en eveneens brons voor Ruben Baars (500m vrije slag minioren).

Hoe vonden de jonkies het?

Mijn trainer stuurde een app in de groepsapp van de junioren wie er mee wilde doen aan de ONK. Ik dacht gelijk daar wil ik aan meedoen. Na schooltijd reed ik met mijn vader richting de locatie, ik kwam daar en we gingen het parcours bekijken 2500 m was de eerste afstand. We kregen een badmuts met nummer die we ook mochten houden. Toen was daar de start ik was super zenuwachtig , maar ben trots dat ik deze afstand de 2500 m heb uit gezwommen. We gingen daarna naar een hotel om daar te overnachten want de volgende dag stond de 1000m op het programma. Dit was een super leuke ervaring en ben trots op mijzelf!

Yara Wegman

Het was een super leuk weekend. Ik mocht vrijdagavond om 18.00 de 2,5 kilometer zwemmen en zaterdagmiddag om 12.00 de 1 kilometer. Op de 2,5 ben ik 8ste geworden en de 1 kilometer 3de. Met zijn alle was het een gezellig weekend.

Karlijn Siderius

Algemene ledenvergadering DWK

Beste leden,

Op dinsdag 21 september 2021 hoopt het bestuur de ALV te houden. U bent van harte uitgenodigd om deze bij te wonen. De ALV zal gehouden worden in de Rietkroeg en begint om 20:00. Inlopen is mogelijk vanaf 19:45.

Alle stukken ter voorbereiding op de ALV zijn hieronder te vinden. LET OP: Het financieel jaarverslag zal afwijken van wat u gewend bent. Dit heeft alles te maken met de gekke tijd waarin we nu leven. Het financieel jaarverslag zal dan ook uitgebreid worden toegelicht tijdens de ALV zodat alle vragen die er eventueel over zijn zo goed mogelijk beantwoord worden.

Hopelijk mogen we u 21 september ontvangen.

Met sportieve groet,

Namens het gehele bestuur.

Startkamp als spetterende start nieuwe seizoen

De weergoden waren de organisatie redelijk goed gezind afgelopen weekend, toen het Startkamp van DWK doorging in en om de Kleine Voordijk in Putten. Van vrijdagavond t/m zondag ochtend zijn 45 leden actief geweest in het kamp dat voor deze gelegenheid het thema “Ter land, ter zee en in de lucht” had gekregen.

Startkamp betekent dat we traditioneel per fiets naar locatie gaan dus was het eerst verzamelen bij het Oosterbosbad. Tassen inladen en hop de fiets op. Eenmaal ter plaatse werd de fietstijd gemeten en dat was het begin van de scores per team. Één groep werd misleid en deed er bijna een half uur langer over dan de rest 🙂 🙂

De teams kregen zonnebrillen in de teamkleur en na het eten werd een scorebord in elkaar gezet met daarop de teamnaam, de leden en leuke weetjes over de verschillende teamleden. Hierna was het tijd voor het avondprogramma, waarbij we verschillende spelletjes deden zoals het raden van liedjes, het ontwijken van waterballonnen en de blij-dat-ik-rol challenge. Aansluitend was er een speurtocht uitgezet rondom strand Nulde, waarbij de mascotte gezocht moest worden.

Na voor sommigen een wel heel kort nachtje en een goed ontbijt was de volgende spelronde alweer gepland. Bucket-pong, water-slagbal, sponzentrefbal en handdoekvolleybal waren leuke spellen om iedereen weer goed wakker te krijgen. Na de lunch stonden er ook weer activiteiten op de planning vooral gericht op samenwerking en met een leuke knipoog naar het thema: klim-er-doorheen, de vloer is lava, hoog en droog en trek-‘m-erin. Tussendoor kregen de teams ook de tijd om de bonte-avond voor te bereiden, want dat is ook vaste prik bij een startkamp!

Na de barbecue, die werd bemand door de bestuursleden Remco, Monique en Yvonne, was het dan ook tijd voor die bonte avond. En dat was er een die we in jaren niet gezien hadden. Alle teams hulde voor de creativiteit en ook de hoofdtrainer zwemmen moest er aan geloven met een rap… Acts die we gezien hadden waren gekoppeld aan de kleur (allemaal groene dingen eten), aan het thema (quizzen over land/zee/lucht), pranks (de grote gele gek) en ga zo maar door. Erg goed voorbereid, iedereen werd betrokken en leuke presentatie! Na afloop was het nog even nagenieten met een drankje.

De volgende ochtend werd het laatste onderdeel gedaan en dat was een heus ter-land-ter-zee-en-in-de-lucht-parcours. Als eerste moest één teamlid zittend op een stoel over een parcours gedragen worden, daarna werden de ski’s aangetrokken en werd er geploeterd door de berm en tenslotte was het strijden-in-de-sloot om alle teamleden aan de overkant bij de finish te krijgen.

Als organisatieteam hebben we er van genoten en nodigen we jullie volgend jaar weer uit! Dank aan Marga, René, Sandor, Harm, Debby, Mark, Marjolein, Michel, Thomas, Gerald, Raoul en Nick, die geholpen hebben bij de spellen , support en verzorging!

Thirza, Toon, Joas, Ruben en Jeroen

Rooster lessen en trainingen zomervakantie

Beste sporters, ouders, liefhebbers,

Hoe gek het ook klinkt, de zomervakantie komt er weer aan. Misschien ga je toch op vakantie, of blijf je liever thuis. Goed nieuws, bijna alle groepen kunnen gedurende de zomervakantie blijven zwemmen om te voorkomen dat je in september nog een keer helemaal opnieuw moet beginnen.

Zoals gebruikelijk maakt de waterpolo in de maanden juli en augustus van het buitenbad gebruik. In juli 2x per week op dinsdag en vrijdag van 19.30 tot 21.00u, in augustus 3x per week op maandag, woensdag en vrijdag, zelfde tijd. De basisgroepen zullen ook doorgaan met het aanbieden van de zwemlessen en andere activiteiten. Hierover zal binnen de basisgroepen nog apart worden gecommuniceerd.

Voor de zwemafdeling wordt er van 17 juli tot en met 31 augustus beperkter getraind. Zie de bijgesloten planning in het aparte documentje onderaan deze pagina voor de details.

We wensen iedereen een fijne zomer toe!

Bestuur, commissies en trainers DWK

Continue reading