Basisgroepen

Bij DWK wordt je zwemveilig! Door het behalen van het SuperSpetters zwemdiploma is ieder kind zwemveilig. Het Zwemdiploma C van de Nationale Norm Zwemveiligheid.

De SuperSpetterlessen houden op te bestaan in Barneveld. Helaas door te weinig lesgevers stopt DWK met het zwemlesgeven in Barneveld. Na vier jaar vacatures uitzetten is het ons niet gelukt om een opvolger te vinden voor Marise en Tineke. De kinderen die nu zwemles krijgen, blijven in Barneveld zwemmen tot hun diploma. De ouders van de kinderen op de wachtlijst krijgen een mail met de vraag of zij de zwemlessen in Voorthuizen willen gaan volgen.

Vervolgens stromen de kinderen binnen DWK door naar het vervolgprogramma Swimfun. DWK leidt kinderen op voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, waarbij het plezier en prestatie hand in hand gaan, maar als je geen wedstrijdsport wilt doen, maar gewoon lekker samen met anderen aan je vaardigheden en conditie wilt werken, is DWK ook een vereniging voor jou. Recreatief zwemmen tussen 9 en 16 jaar oud is ook bij DWK mogelijk, want zwemmen moet je bijhouden! Lees de verdere toelichting van deze afdeling onder het nieuwsoverzicht.

Heb je je zwemdiploma B of C of SuperSpetters en zou je graag verder willen met zwemmen? Mail dan naar swimfun.barneveld@dewaterkip.nl voor het vervolgprogramma Swimfun – Aquafun – Swimkick.

Wil je gaan waterpoloën? Dat kan ook bij DWK. Heb je je zwemdiploma B of C, dan ga je 1 keer in de week waterpoloën en 1 keer in de week zwemmen bij Swimfun of Swimkick. Aanmelden kan ook via swimfun.barneveld@dewaterkip.nl.


Activiteiten Algemeen Leszwemmen Waterpolo Zwemmen

Swim to Fight Cancer

Op 13 juli 2024 is het weer zover en is het tijd voor Swim to Fight Cancer. Dan springen we met zijn allen De Eem in Amersfoort in om 2 kilometer (of 1) te zwemmen voor het goede doel. Elk uur krijgen 14 mensen in Nederland de diagnose kanker. Iedereen kent of heeft wel iemand (verloren) in zijn nabijheid...
Meer informatie
Leszwemmen

Swimstar

1 2 3 7

Toelichting opleidingsprogramma binnen DWK

Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen zonder zwemdiploma beginnen met SuperSpetters. Dit kan zowel in Barneveld als in Voorthuizen. Vanaf zomer 2023 behalen de kinderen bij DWK het zwemveiligzwemdiploma C volgens het programma SuperSpetters. DWK vindt het belangrijk dat je zwemmen met veel plezier, in kleine groepjes en veel variatie aanleert. Na het behalen van het NRZ zwemdiploma C SuperSpetters zijn de kinderen zwemveilig en zwemvaardig. Dit houdt in dat de kinderen zwemveilig zijn; in en om water kunnen overleven en op een veilige manier kunnen bewegen en recreëren in de Nederlandse wateren. Ook na het behalen van het zwemdiploma, wordt er bij de vervolgprogramma’s aandacht besteed aan het zwemmen met kleren aan.

Iedereen is welkom. Kinderen met een beperking kunnen ook bij DWK het Superspetters zwemdiploma A of C behalen.

Vervolg binnen DWK na het behalen van je zwemdiploma bij DWK of heb je je zwemdiploma A of B en of C behaalt bij een andere organisatie is Swimfun of Swimkick of waterpolo (vanaf 7 jaar) of Aquafun (vanaf 9 jaar). DWK ziet wel dat kinderen met alleen het zwemdiploma A het moeilijk hebben om zich veilig in en om water te bewegen. Zwemmen is een vaardigheid die je moet blijven onderhouden. We raden aan om minimaal B te behalen en of te komen zwemmen bij DWK Swimfun.

Met je zwemdiploma op zak kun je bij DWK doorstromen naar Swimfun. Een programma waarbij we je de eerste kennismaking met de verschillende sporten binnen de vereniging aanbieden. Je kunt maximaal 2x per week deelnemen.

Wilt uw kind niet naar wedstrijdzwemmen en of waterpolo, dan is de mogelijkheid om bij Swimfun te blijven of door te stromen naar 1 per week AquaFun, waar op een recreatieve manier aan vaardigheden, conditie en survival wordt gewerkt. Je kunt kiezen voor verschillende invullingen van Aquafun.

Wilt uw kind richting wedstrijdzwemmen, dan kan Swimfun gecombineerd worden met SwimKick. Dit is gericht op het verbeteren van de zwemslagen, het leren van starts en keerpunten, het opbouwen van conditie en kennismaking met de wedstrijdzwemsport.

Wanneer een kind de zwemtechniek voldoende beheerst kan een keuze gemaakt worden voor Minipolo. Hier worden de basis vaardigheden van het waterpolo aangeleerd en kan kennisgemaakt worden met de wedstrijdwaterpolosport. Deze wordt in combinatie met Swimkick aangeboden.

Tijdens het Swimfun programma ontdekken we al snel of je wedstrijdzwemmen, waterpolo of andere waterspelen leuk vind. We kunnen je dan aanbieden om ook mee te sporten bij Swimkick, Aquafun of Minipolo. Ook dit is mogelijk met 2x in de week sporten, want we vinden het belangrijk dat, ongeacht jouw keuze, je goed kunt zwemmen. Voor kinderen die moeite hebben met de reguliere groep mee te komen is er AquaFun Special.

De Technisch coördinator draagt de eindverantwoording binnen de basisgroepen. Hij/zij maakt de groepsindeling, stelt de jaarplanning op, bepaalt de inhoud van de lesprogramma’s en bewaakt de technische zwemlijn volgens het technisch plan SuperSpetters en het DWK plan SwimFun/AquaFun. De lessen worden verzorgd door ervaren lesgevers bijgestaan door lesgevers in opleiding, onder supervisie van de Technisch coördinator. De onderdelen SwimKick en Minipolo worden gegeven door trainers wedstrijdzwemmen en waterpolo.

In de Veluwehal is de tribune open en kunnen ouders kijken bij het wedstrijdbad. Voor het instructiebad en de Heuvelrand zijn er maandelijks kijklessen, zodat de ouders ook daar de prestaties en vorderingen van hun kind kunnen volgen. Tevens wordt er regelmatig een informatie/kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Lid worden kan aan het begin van een contributieperiode (om de 2 maanden), als de groepen vol zijn, komt het kind op de wachtlijst. Het is mogelijk om voor die tijd al enkele kennismakingslessen. te volgen.

Naast de reguliere lessen is er af en toe een activiteit op zaterdag. Bijvoorbeeld een spelcircuit of een waterpolo of zwemwedstrijdje ter kennismaking met deze 2 sporten.Alleen 1x minipolo of alleen 1x Swimkick is niet waar wij voor kiezen. Wij willen graag dat alle kinderen goed zwemmen en hebben hier ook onze vereniging op ingericht, zo ook de contributie.

Vanaf de leeftijd 7 of 8 jaar stromen de kinderen door naar de verschillende afdelingen, wedstrijd zwemmen of waterpolo. Ook is het mogelijk om beide sporten te beoefenen, wedstrijd zwemmen en waterpolo. Dan krijgt uw kind 2 keer zwemtraining en 1 keer een waterpolotraining.


DWK is een vereniging voor en door leden. De groepen kunnen alleen starten als er voldoende leden/ouders zijn die willen lesgeven. En DWK kan als vereniging draaien als er voldoende leden/ouders zijn die kunnen/willen helpen met het organiseren van verschillende activiteiten en lessen binnen de club.