Basisgroepen

DWK leidt kinderen op voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, waarbij het plezier en prestatie hand in hand gaan, maar als je geen wedstrijdsport wilt doen, maar gewoon lekker samen met anderen aan je vaardigheden en conditie wilt werken, is DWK ook een vereniging voor jou. Want ook zwemmen moet je bijhouden! Lees de verdere toelichting van deze afdeling onder het nieuwsoverzicht.


Afzwemmen 9 SuperSpetters
Leszwemmen SuperSpetters

Afzwemmen 9 SuperSpetters

Levi, Anniek, Ruben V, Thijs, Emilie, Ruben S, Noa, Ruben M en Sander Vrijdag (14 oktober 2022) voor de herfstvakantie was het dan zover, 9 SuperSpetters mochten afzwemmen. Een aantal van hen zijn begonnen met 1 keer in de week tijdens de corona lokdowns. Uiteindelijk zwommen ze allemaal twee keer in de week. Eerst lekker...
Meer informatie
1 2 3 6

Toelichting opleidingsprogramma binnen DWK

Zwemdiploma halen met SuperSpetters

Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen zonder zwemdiploma beginnen met SuperSpetters. Dit kan zowel in Barneveld als in Voorthuizen. Na het behalen van het KNZB zwemdiploma Superspetters zijn de kinderen zwemveilig en zwemvaardig. Ook voor kinderen met een beperking biedt DWK het Superspetters diploma aan. Deze zwemles methode en het zwem ABC vormen een goede basis voor de zwemsport. Kinderen die bij een andere organisatie het Zwem-AB(C) hebben gehaald, kunnen instromen in SuperSpetters gevorderden of SwimFun/SwimKick.

Eerste vervolg: Swimfun

Met je zwemdiploma op zak kun je bij DWK doorstromen naar Swimfun. Een programma waarbij we je de eerste kennismaking met de verschillende sporten binnen de vereniging aanbieden. Je kunt maximaal 2x per week deelnemen.

Wilt uw kind niet naar wedstrijdzwemmen en of waterpolo, dan is de mogelijkheid om bij Swimfun te blijven of door te stromen naar 1 per week AquaFun, waar op een recreatieve manier aan vaardigheden, conditie en survival wordt gewerkt. Je kunt kiezen voor verschillende invullingen van Aquafun.

Wilt uw kind richting wedstrijdzwemmen, dan kan Swimfun gecombineerd worden met SwimKick. Dit is gericht op het verbeteren van de zwemslagen, het leren van starts en keerpunten, het opbouwen van conditie en kennismaking met de wedstrijdzwemsport.

Wanneer een kind de zwemtechniek voldoende beheerst kan een keuze gemaakt worden voor Minipolo. Hier worden de basis vaardigheden van het waterpolo aangeleerd en kan kennisgemaakt worden met de wedstrijdwaterpolosport. Deze wordt in combinatie met Swimkick aangeboden.

Verder in het water: Swimkick, Aquafun en Minipolo

Tijdens het Swimfun programma ontdekken we al snel of je wedstrijdzwemmen, waterpolo of andere waterspelen leuk vind. We kunnen je dan aanbieden om ook mee te sporten bij Swimkick, Aquafun of Minipolo. Ook dit is mogelijk met 2x in de week sporten, want we vinden het belangrijk dat, ongeacht jouw keuze, je goed kunt zwemmen. Voor kinderen die moeite hebben met de reguliere groep mee te komen is er AquaFun Special.

Coördinatie & instructeurs

De Technisch coördinator draagt de eindverantwoording binnen de basisgroepen. Hij/zij maakt de groepsindeling, stelt de jaarplanning op, bepaalt de inhoud van de lesprogramma’s en bewaakt de technische zwemlijn volgens het technisch plan SuperSpetters en het DWK plan SwimFun/AquaFun. De lessen worden verzorgd door ervaren lesgevers bijgestaan door lesgevers in opleiding, onder supervisie van de Technisch coördinator. De onderdelen SwimKick en Minipolo worden gegeven door trainers wedstrijdzwemmen en waterpolo.

Kijken bij lessen & info-avonden

In de Veluwehal is de tribune open en kunnen ouders kijken bij het wedstrijdbad. Voor het instructiebad en de Heuvelrand zijn er maandelijks kijklessen, zodat de ouders ook daar de prestaties en vorderingen van hun kind kunnen volgen. Tevens wordt er regelmatig een informatie/kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Lid worden kan aan het begin van een contributieperiode (om de 2 maanden), als de groepen vol zijn, komt het kind op de wachtlijst. Het is mogelijk om voor die tijd al enkele kennismakingslessen. te volgen.

Overige activiteiten

Naast de reguliere lessen is er af en toe een activiteit op zaterdag. Bijvoorbeeld een spelcircuit of een waterpolo of zwemwedstrijdje ter kennismaking met deze 2 sporten.Alleen 1x minipolo of alleen 1x Swimkick is niet waar wij voor kiezen. Wij willen graag dat alle kinderen goed zwemmen en hebben hier ook onze vereniging op ingericht, zo ook de contributie.

Vanaf de leeftijd 7 of 8 jaar stromen de kinderen door naar de verschillende afdelingen, wedstrijd zwemmen of waterpolo. Ook is het mogelijk om beide sporten te beoefenen, wedstrijd zwemmen en waterpolo. Dan krijgt uw kind 2 keer zwemtraining en 1 keer een waterpolotraining.


DWK is een vereniging voor en door leden. De groepen kunnen alleen starten als er voldoende leden/ouders zijn die willen lesgeven. En DWK kan als vereniging draaien als er voldoende leden/ouders zijn die kunnen/willen helpen met het organiseren van verschillende activiteiten en lessen binnen de club.