post

Minipolo

Minipolo is waterpolo voor kinderen tussen 6 en 9 jaar. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de basisbeginselen van het spel en de nodige basistechnieken. De training is een combinatie van conditietraining, balvaardigheid en natuurlijk samenspelen want waterpolo is een echte teamsport. Plezier en samenspelen staat voorop, tijdens deze training. Spelenderwijs komt de prestatie en het wedstrijdgevoel vanzelf. De kinderen spelen nog niet in een competitie.

Alle minipoloërs volgen naast hun waterpolo training, ook een techniektraining (een zwemtraining). Alle kinderen trainen dan ook twee keer in de week, bij minipolo en bij Swimfun of Swimkick.

We krijgen vaak de vraag: Waarom een extra zwemtraining? Ook bij waterpolo is een goede zwemtechniek van belang. Waterpolo vraagt veel van de conditie van een zwemmer. Door een goede techniek zal de conditie toenemen. Wanneer een zwemmer doorstroomt naar oudere groepen komt er nog een training bij. De meeste waterpoloteams trainen namelijk 3 keer in de week. Deze trainingen zijn alleen vol te houden wanneer een zwemmer over goede basistechnieken beschikt.

Aanmelden

Wil je kennis maken met minipolo, of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar:

minipolo@dewaterkip.nl

Kennismaken:

Je mag 2 lessen meedoen en daarna beslis je of je lid wilt worden.

Zet je naam en geboortedatum in de mail.

Trainingstijden

Barneveld woensdag 17.15 – 18.15

Als vervolg op Minipolo stroomt uw kind door naar Jeugd < 11, om verder te gaan met waterpoloën.