post

Goede prestaties van de jongste zwemmers bij Ready2Race

Afgelopen vrijdag hebben de DWK Swimkick kinderen laten zien wat zij hebben geleerd bij het blok schoolslag. De zwemmertjes die nog niet zo lang zwemmen bij Swimkick startten met een 25 meter schoolslag op tijd. En de iets meer gevorderde Swimkick zwemmers zwommen 50m. Er werden verrassende tijden neer gezet en er werd tegelijkertijd heel netjes gezwommen.

We zagen dat de kinderen hun best deden om een mooi glijfase na iedere slag te laten zien. Jesse van Den Bosch liet de snelste tijd zien op de 25m school in een tijd van 36,24. En op de 50m schoolslag Guust Heijne met een tijd van 53.86. Daarna mochten de kinderen 50m schoolslag benen zwemmen, 25m op de rug, waarbij hun knieën onder het plankje moesten blijven en 25m op de buik met een krachtige beenslag. Tijdens het volgende onderdeel lieten ze bepaalde vaardigheden zien zoals potloodsprong, afzet in stroomlijn en wrikken.

Als laatste was er een parcours uitgezet waarbij de kinderen door het gat zwommen, over de mat klommen, door poortjes heen zwommen, als een amazone op een slurf door het water gleden, met de slurf schoolslag benen zwommen en via de hoge kant eruit klommen. Dit parcours werd drie keer afgelegd. Moe maar voldaan gingen alle kinderen met hun zeer verdiende certificaat naar huis.