post

ReadytoRace

De jonge zwemmers van DWK hebben op vrijdag 21 april 2023 laten zien dat zij klaar waren voor de Readytorace Borstcrawl. Dit is een afsluitende activiteit na ieder techniekblok, waarbij de zwemmertjes laten zien wat zij hebben geleerd.

De instroom groep begon met een 25m Borstcrawl op tijd zwemmen. Er werd echt hard gezwommen. Nathan de Jager zette de snelste tijd neer met een tijd van 25.67. De doorstroom en uitstroomgroep zwommen 50m. Deborah Veldhuizen had de snelste tijd neergezet, namelijk 52.54. Zij heeft hiermee laten zien dat zij klaar is voor de volgende groep en gaat Swimkick dan ook verlaten. Zij stroomt door naar de Minioren. Wij wensen haar veel succes.

Als tweede onderdeel mochten de kinderen 50m borstcrawl benen zwemmen. De heenbaan met een plankje en de terugbaan in 11-houding. Je ziet dat als het plankje wegvalt, het nog best zwaar is om een mooie stroomlijn aan te houden en een continue stuwende beweging te houden.

Vervolgens hebben de kinderen nog diverse skills laten zien, zoals afzetten in stroomlijn en uitdrijven, wrikken voor of wrikken midden, een halve koprol bij de kant en afzetten op de rug en dan draaien naar de buik, met een potloodsprong te water gaan.

Als afsluiting gingen de zwemmers in teams strijden tegen elkaar met vlinder beenslag met zoomers aan.
De trainers zijn erg trots op de zwemmers. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan.