Grote ploeg naar NK Hoofddorp

Het is van de jaren 2000 geleden dat er zo'n grote DWK ploeg naar de NK korte baan afreist. Vanaf morgen tot en met zaterdag is het Sportcomplex Willem Alexander in Hoofddorp het toneel van de nationale titelstrijd, waar 17 "waterkippen" aan meedoen.

Het team bestaat uit de dames Isabel Aardema, Lindi Bos, Sanne Ditzel, Fleur Donker, Celine Schoenmaker en Marieke van Soest en uit de heren Kevin Eltink, Niek Heethaar, Tim Hoogerwerf, Lars Jacobsen, Ardi Knol, Ruben Koek, Luuk Nijland, Nino Sieling, Jurre Stammes, Max Voortman en Justus Ykema. Van Soest en Jacobsen komen uit in de Paralympische klasses.

Tezamen zijn ze goed voor 55 persoonlijke starts. In de valide klasses staat Luuk Nijland het hoogst geplaatst op de deelnemerslijsten, vijfde op de 50m rugslag. Vorig jaar pakte hij het zilver op deze afstand. Marieke van Soest zal een aanval doen op het NR op de 150m wisselslag in haar Paralympische klasse S3. Bij de dames heeft Isabel Aardema de beste papieren voor de A-finale van de 400m wisselslag.

Estafettes doen altijd iets bij een NK. In totaal komen de zwemmers en zwemsters van DWK 11 keer, exclusief de finales, uit op estafette onderdelen. Voor het eerst doet de club mee op de gemengde estafettes. De DWK mannen staan daarnaast tweede geplaatst op de 4x200m vrije slag estafette. Zowel de heren als de dames starten op alle estafette-onderdelen, waarbij tactische wissels zelfs nog mogelijk zijn.

Volg de NK live via:

http://livetiming.knzb.nl/onkkb17/index.html

volg ons via Instagram, waar regelmatig foto's en filmpjes komen te staan! @dewaterkip