Meer dan 40 titels bij Regionale Kampioenschappen

NIJMEGEN – Hoewel de meeste zwemmers uit de DWK ploeg tijdens de Gelderse Kampioenschappen nog in een zware trainingsfase zitten, werd er de afgelopen twee weekenden uitstekend gepresteerd bij het Regionale kampioenschap in Nijmegen. Maar liefst 42x werd een DWK sporter of estafetteploeg gehuldigd op de hoogste trede van het podium. Samen met 37x zilver en 27x brons werden 106 medailles mee naar huis genomen, en dat waren er meer dan vorig jaar!

De technische staf van DWK kijkt tevreden terug op de Regionale Kampioenschappen die in het Sportfondsenbad in Nijmegen werden gehouden. Een ploeg van ruim 30 sporters kwam in actie, en dat leverde bijna 80 nieuwe persoonlijke records op.

De hoofdrol bij de dames was voor Vera Renshof. Ondanks de examens in de voorliggende periode zwom zij naar zes titels, waarbij de strijd op de 50 en 100m vrije slag erg spannend was met de directe concurrentie. Luuk Nijland was ook overtuigend met 8 overwinningen. Hoewel de vermoeidheid van de afgelopen weken er nog wel in zit waren het solide races. Dylan Donkersteeg, Ilse Volkers en Isabel Aardema mochten alle drie 3x het goud in ontvangst nemen. Donkersteeg deed dat op de 50 en 100 vrij en 50 rugslag, Volkers zegevierde op de rugslagafstanden en Aardema was de snelste op de zwaardere afstanden, 200 vlinderslag, 200 wisselslag en 400 vrije slag.

Eerste plaatsen waren er ook voor Lena Minderaa, Nora Brouwer, Birgit van Buiten, Niek Heethaar, Bart Muselaers, Raphael Mennen, Joas Groeneveld, Serginni Marten en Ardi Knol. De estafettes zijn ook altijd een garantie op eremetaal. Vijf keer stond er een DWK ploeg op het hoogste schavot, waarbij de 4x100m vrije slag gemengd met Luuk Nijland, Stephan Putman, Vera Renshof en Isabel Aardema werd gezwommen in 3.47,15, goed voor een Regionaal Record.

Voor de NJJK Eindhoven en de ONK in Amersfoort was het ook zo goed als de laatste kans om nog tijden aan te scherpen. Vijftien sporters maakten van die gelegenheid dankbaar gebruik. Onder andere Niek Heethaar was overtuigend met zes aanscherpingen van zijn startbewijzen. De komende weken staan de trainingen in de Veluwehal in het teken van de voorbereiding op deze twee toernooien.