Sterke afvaardiging naar ONK zwemmen "om de hoek"

Met een selectie van 21 zwemmers en zwemsters neemt DWK komend weekend deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort. Het Amerena zwembad is drie dagen lang het toneel voor hard zwemmen. Door de afwezigheid van de Nationale selecties is dit een ONK waarop gescoord kan worden.

De jeugdzwemmers ontbreken op de foto, zij hadden nog rust na het NJJK van afgelopen weekend.

De ploeg van DWK bestaat uit de dames Isabel Aardema, Birgit van Buiten, Sanne Ditzel, Annabel Kuipers, Iris Onnink en Mendy de Rooi. De dames komen uit op een diversiteit aan afstanden, van sprintafstanden voor De Rooi tot en met de 400 meters waar Isabel Aardema en Birgit van Buiten hoog op staan geplaatst.

Bij de heren is een brede ploeg vertegenwoordigd. De meest populaire afstand binnen de selectie is de 50m schoolslag, waar 8 heren op in actie komen. Niek Heethaar, Joas Groeneveld, Max Voortman, Lars Jacobsen, Serginni Marten, Ardi Knol, Stephan Putman, Thomas Kappe, Ruben Koek, Jurre Stammes, Raphael Mennen, Tim Hoogerwerf, Luuk Nijland, Dylan Donkersteeg en Bart Muselaers vertegenwoorden het oranje-blauw in de keistad.

Naast de strijd om de medailles, waar een aantal sporters zich serieus in kunnen mengen, gaat het ook om de tijden. De ONK is de laatste mogelijkheid om te kwalificeren voor de Universiade en dat is het vizier van Luuk Nijland. De resultaten bij de SwimCup in april waren daarvoor al veelbelovend.

De kracht van deze afvaardiging zit net als de vorige edities in de estafettes. DWK komt daar zevenmaal op in actie, en bij de heren liggen er podiumplaatsen in het verschiet. Ook de dames moeten kunnen doordringen tot de finales van de 4x100 vrije slag en 4x100 wisselslag.