11stedenzwemkoorts bij de Minioren

Zaterdag de 22 juni hebben 11 minioren in Stavoren meegezwommen met de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Het was een bijzondere dag waar een goede voorbereiding aan vooraf ging. Lees verder voor het uitgebreide verslag.

11 minioren en hun begeleiders zijn er klaar voor om mee te zwemmen.

Eind april was er het idee ontstaan bij enthousiaste moeders om de kinderen mee te laten zwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Ook was dit een mooie gelegenheid om hun trainer Sebastiaan Kuijper te steunen die alle dagen s’ nachts als een van de begeleiders op de boot zat.

Een unieke beleving voor de 11 kinderen, meezwemmers (trainers of ouders)  en meegereisde supporters. Nadat de inschrijvingen waren gedaan is er gelijk begonnen met geld inzamelen voor het goede doel namelijk de 11 projecten die allemaal te maken hebben met kankeronderzoek.

De kinderen zijn allemaal superdruk geweest met spaarpotjes neerzetten bij winkels, paprikaplantjes verkopen, op een kleedjesmarkt staan, er is een broodje verkocht voor het goede doel. Allemaal hadden ze dat zelfde doel voor ogen, zoveel mogelijk geld ophalen! En dat is gelukt met elkaar hebben ze € 9915,00 opgehaald! Wat een kanjers!

Met de datum 22 juni in het vooruitzicht besloten de trainers dat er ook geoefend moest worden in het Zeumeren. Het is toch ook heel wat anders om te zwemmen in donker water, misschien zie je wel een vis en met een wetsuit aan is ook wel even wennen. Twee trainingen zijn ingepland en daar gaan ze onder begeleiding van Iris zwemmen. Beide avonden hebben zij 1km in het Zeumerse gat gezwommen. De 20ste is er nog een extra training ingepland want het is toch wel erg leuk en….. TV Gelderland komt op bezoek.Na een interview weer snel het water in, om te zwemmen want ze worden gefilmd, de volgende dag zien ze zichzelf terug in het nieuws. En op de radio!

Zaterdag de 22ste was een bijzondere dag, al vroeg was iedereen uit de veren want Stavoren is toch een eindje rijden. Maar om 9.00 hadden we een prachtige plek aan het water en waren de DWK kleuren goed te zien!

Om 11.00 sprongen de kinderen het water in, aangemoedigd door Sebastiaan die de slaap niet kon vatten en toch even wou kijken in Stavoren. Wat een leuke verrassing voor ze! Met wetsuite en boei zwommen de kinderen hun 500m, aangemoedigd door heel veel publiek langs de kant. Bij de finish kregen ze als aandenken een mooi shirt en een speldje.

Om half 2 kwam Maarten langs zwemmen. Hard aanmoedigend zwaaiend en klappend hebben ze hem iets wonderlijks zien doen. De rest van de dag werd er gelachen en ‘s avonds zaten ze allemaal voor de tv, RTL nieuws, de Telegraaf, TV Gelderland en ook het Jeugdjournaal overal waren ze te zien.

Natuurlijk kan er nog steeds gedoneerd worden https://www.11stedenzwemtocht.nl/team/#team/view/58448725-b9f9-4953-8e46-da3f457f310b

Het was een mooie bijzondere dag die de kinderen nooit meer vergeten.