Update nav persconferentie 13 oktober

Beste sporters, ouders, zwemliefhebbers,

De persconferentie van dinsdagavond heeft serieuze impact in onze sportprogramma’s. Alhoewel we dat voor trainingen nog redelijk in de perken kunnen houden, zullen zwemmers en poloërs de volgende vier weken rustige weekenden hebben. Helaas geen officiële wedstrijden op dit moment!

De belangrijkste maatregelen en aanpassingen voor ons zijn dat er tijdens een trainingsmoment met 18-plussers met een beperkter aantal in de zwemzaal mogen zijn (maximaal 30). Dat is exclusief personeel/trainers. Tijdens en na de training zijn de kleedkamers open (met inachtneming van de 1.5m) en zijn de douches weer gesloten. Voor de doelgroepen tot en met 17 jaar zijn er geen beperkingen.

Voor groepen vanaf 18 jaar en ouder dienen we de 1.5m strakker aan te houden, wat gaat inhouden dat er in een zwembaan bijvoorbeeld maximaal 4 zwemmers mogen liggen. Bij zwemtrainingen wordt er dan geschakeld gezwommen, de ene baan start bijvoorbeeld aan de startblok zijde, de baan ernaast aan de ondiepe zijde. Bij de waterpolo vertaalt dat zich naar kleinere groepjes van 4 personen die samen trainen. In één bad kunnen meerdere bubbels van 4 personen liggen. Ook als de poloërs zwemtraining doen, dan wordt er met lijnen gezwommen. (Barneveld 6 banen, Voorthuizen 5).

Voor de trainingen is de schade dus redelijk beperkt. Bij de basisgroepen blijft alles zoals gebruikelijk. De waterpoloërs hebben een kleine mutatie in de programmering en ook bij zwemmen gaat het om een verschuiving. De aanpassingen worden via de afdelingen naar de betreffende doelgroepen gecommuniceerd.

Nog een laatste punt. Gebruik van mondkapjes. Ouders en trainers hebben een mondkapje op bij het brengen en halen van sporters en tijdens wisselingen van de wacht. Trainers/instructeurs kunnen zonder mondkapje training geven. Iedereen van 13 jaar en ouder hebben bij binnenkomst en bij het verlaten van de accommodatie ook een mondkapje op.

Blijf gezond, en veel sportplezier de komende tijd!

Bestuur DWK