post

DWK-dames derde na zege

Voor de derde wedstrijd van het seizoen gingen de waterpolosters van DWK op bezoek bij EZPC in Elst. In het kleine en ondiepe bad was het even inkomen voor de Barnevelders. De eerste periode maakte de thuisploeg beter gebruik van het kleine veld en had DWK moeite om het doel te vinden. Dit maakte dat EZPC op voorsprong kwam en het eerste partje eindigde in 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. 

In het tweede partje wist DWK de score om te draaien door doelpunten van Jessy Boerman en Eline Moree. In de verdediging deed Nienke Wouda belangrijk werk door de midvoors uit te schakelen. In de derde periode kwam EZPC terug tot 8-9, maar DWK wist met mooie aanvallen te scoren en een gaatje te slaan. Deze periode eindigde in 9-14. Met doelpunten van onder meer Nienke Wouda, Laura van der Graaf, Eline Moree en Jessy Boerman.

Het laatste partje breidde DWK de score uit en werd het niet meer spannend in Elst. Keepster Mireille Ruiter pakte alle lange afstandsschoten van EZPC. Met een ontzettend mooie actie van Laura van Lagen werd de wedstrijd beslist in 11-16.