post

DWK-dames winnen bij Arnhem, heren morsen dure punten in Leeuwarden

Orca blijkt te sterk voor Barnevelders

De waterpoloheren van DWK hebben zaterdag de competitie in Leeuwarden hervat tegen Orca. De Barnevelders moesten het stellen zonder coach Herman van de Kraats, die herstellende is van een longontsteking. Er werden dure punten gemorst, 10-6.

DWK wist sterk te openen. Met name verdedigend waren de Barnevelders sterk en werd er weinig weggegeven. Doelpunten van aanvoerder Krijn Jongejan en Thomas van de Kraats zorgden voor een 1-2 voorsprong in het eerste part. Keeper Berend Slijkhuis: ,,We wisten voorafgaand aan de wedstrijd al wat Orca wilde doen in de aanval en hadden ons hier ook zorgvuldig op voorbereid. Verdedigend kwamen we de afspraken ook goed na in de eerste helft van de wedstrijd, wat ons de voorsprong opleverde.”  

Ook de tweede periode was er weinig aan te merken op het verdedigende spel van de Barnevelders. Aanvallend lieten de DWK’ers echter het één en ander liggen en vergaten de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot te gooien. Na twee periodes was de tussenstand 3-5, waarmee de mannen uit Leeuwarden ook nog volledig in de wedstrijd zaten. Doelpunten kwamen deze periode van Thomas van de Kraats (2) en Johannes van Deelen. 

Vanaf de derde periode werd het aanvallende spel van Barneveldse kant alleen maar slechter. De vele man-meer situaties die onbenut bleven stonden hiervoor symbool. Over de hele wedstrijd wisten de mannen van DWK maar drie uit elf man-meer situaties te benutten. In de derde periode consolideerden de Barnevelders echter nog de voorsprong van twee doelpunten, maar in de vierde periode moesten de Barnevelders maar liefst zes keer een doelpunt incasseren, Eindstand 10-6 in het voordeel van Orca. ,,We moeten nog wennen aan het regelmatiger verliezen van wedstrijden”, zei Slijkhuis verder na afloop van de wedstrijd. ,,Maar op deze manier verliezen is ook niet goed te praten, dat hebben we echt aan onszelf te wijten. Op dit niveau komen we vaker tegenstanders tegen die onze sterke punten kunnen neutraliseren, daar moeten wij meer tegenover kunnen zetten dan wat we nu doen.”

DWK wint ‘sidderend’ duel

De waterpolosters van DWK hebben de wedstrijd tegen koploper ENC 2 uit Arnhem in winst omgezet. Het was een ‘sidderend’ duel; 10-7. Het werd een leuke en spannende wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. De teams waren aan elkaar gewaagd. DWK wist vroeg in de eerste periode de score te openen door een doelpunt van Nienke Wouda. Daarna volgde een soort zwemwedstrijd, waarin beide teams veel kansen creëerden maar mis schoten. Arnhem wist vlak voor het einde van de eerste periode toch nog een keer te scoren, waardoor het scorebord gelijk stond.

In de tweede periode wisten Marieke van den Berg en Rianne Bouw het net te vinden met een afstandsschot en een mooie zwemactie. Daarmee stond DWK weer voor met 3-1. Echter, opnieuw wist de tegenstander de score voor het einde van de periode gelijk te trekken.

DWK bleef gedurende de hele wedstrijd goed samenspelen en scherp in de ballijn liggen. En deze investering betaalde zich in de derde periode uit. Door mooie aanvallende acties wisten Eline Moree (2x), Jessy Boerman en Laura van der Graaf doelpunten te maken tegenover maar twee goals van de tegenstander. Daarmee wisten de Barnevelders voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong vast te houden. 

Vastbesloten om te winnen gaven de Barnevelders nog even gas in de laatste periode. Binnen een halve minuut wist Laura van de Graaf twee keer het net van de tegenstander te vinden met onder andere een heel mooie backhand. Tot slot maakte Eline Moree het laatste doelpunt voor DWK met een afstandsschot in de kruising. DWK wist daarmee de kraker te winnen met een eindstand van 10-7.