post

DWK kruipt door het oog van de naald

De waterpolomannen van DWK zijn zaterdag door het oog van de naald gekropen.

Nayade werd uiteindelijk met 9-8 verslagen in Eindhoven. Het was de hervatting van de competitie na een rustperiode van drie weken in de derde divisie D. Aanvoerder Berend Slijkhuis: ,,Onderschatten deden we de tegenstander zeker niet. De belangrijke spelers waren bekend, we weten dan ook wat we moesten doen om ze niet in hun spel te laten komen.”

De eerste periode begon erg gemoedelijk. Beide teams namen de tijd om de aanvallen op te zetten en uit te spelen, maar zonder succes. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel ook pas nadat DWK een man meer-situatie wist te benutten. Met een mooi schot van afstand wist Twan van de Bovenkamp het net te vinden. Nadat de nul van het scorebord verdwenen was, wist ook Thomas van de Kraats twee keer te scoren. Ook Nayade wist het net één keer te vinden, waarmee na één periode een tussenstand van 1-3 op het scorebord stond.

De tweede periode was opnieuw een periode die niet bol stond van spanning. Het spel van de Barnevelders was statisch en daardoor kon DWK moeilijk komen tot een goed uitgespeelde aanval. Verdedigend hadden de Barnevelders de zaken beter op orde. De gevaarlijkste schutter van Eindhovense kant werd vakkundig afgestopt door Kappers en Van de Kraats. Er werd weinig ruimte weggegeven en wanneer het tot een schot kwam, werd dat direct afgeblokt. Van de Kraats wist nog eens te scoren, waardoor DWK na twee periodes aan de leiding bleef. Tussenstand 2-4.

In de derde periode verloor DWK het initiatief in de wedstrijd. Nayade reageerde hier direct op en wist zichzelf terug te knokken naar een gelijke stand. Rick Kappers wist nog een bal in het doel te frummelen tijdens een man meer-situatie, maar de Eindhovenaren antwoordden direct en kwamen na wat onhandig positiewerk van DWK weer op gelijke hoogte. Na drie periodes was het 5-5.

De laatste periode begon DWK opnieuw slordig en keek na 20 seconden voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstsand aan. Toch toonden de Barnevelders veerkracht en werd er met 9-8 gewonnen.

Scores DWK: Rick Kappers (2), Evan van Veldhuizen (2), Thomas van de Kraats (4) en Twan van de Bovenkamp.