post

DWK onderuit in Utrecht

De poloheren van DWK hebben een nederlaag geleden tegen Zwemvereniging Utrecht. Waar in de eerste seizoenshelft relatief makkelijk werd gewonnen, bleek dat deze keer niet het geval te zijn. In Utrecht had de tegenstander beter samenspel te bieden. Dit zorgde uiteindelijk voor een 15-11 uitslag in het voordeel van de gastheren.

De eerste aanval van de wedstrijd werd direct benut door Thomas van de Kraats. Daarna scoorde Utrecht vier doelpunten achter elkaar keek DWK tegen een 4-1 achterstand aan. Justin van de Bovenkamp en Stan van den Brink zorgden met rake schoten voor een 4-4 stand aan het einde van de eerste periode.

Het verdere verloop van de wedstrijd ging gelijk op. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het was een wedstrijd waarbij de Utrechtse ploeg voornamelijk het man tegen man gevecht aanging. Toch wist DWK hier een aantal keer onderuit te komen. Met name Rick Kappers en Berend Slijkhuis vielen op. Via Kappers wist DWK tweemaal een gelijkmaker te scoren en daarna met twee doelpunten uit te lopen. Aan de andere kant van het zwembad stopte Slijkhuis diverse ballen. Utrecht deed weer wat terug, maar Evan van Veldhuizen zorgde voor de 7-9. Hierna kantelde de wedstrijd weer naar Utrechts overwicht. Dit zorgde voor de 10-9 score in het voordeel van Utrecht bij het ingaan van het laatste kwart. ,,In de laatste periode werd de wedstrijd verdedigend beslist. Utrecht schakelde sneller van verdediging naar aanval. Dat is ons uiteindelijk fataal geworden.” zegt coach Herman van de Kraats. DWK kwam met een doelpunt van Krijn Jongejan en van Kappers tot de 12-11, daarna liep Utrecht uit naar 15-11.

Komende drie weken speelt DWK niet. Op 1 maart treffen de Barnevelders VZ&PC uit Vriezenveen.

Barneveldse Krant, 5 februari 2024