post

DWK overtuigt in ouverture

Utrecht wordt met 20-13 aan de kant geschoven

BARNEVELD – Voor DWK stond de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie op het programma. Zwemvereniging Utrecht werd met 20-13 verslagen. “Het team heeft het goed gedaan, een prachtig resultaat” aldus coach Herman van de Kraats.

DWK, dat het nog moet doen zonder de geblesseerde Stan van den Brink, kende een droomstart. Na vier minuten hadden de Barnevelders al vier doelpunten te pakken. Johannes van Deelen (2), Edgar de Vogt en Krijn Jongejan wisten de ruimtes die ZV Utrecht gaf optimaal te benutten. Na deze Barneveldse storm wisten de Utrechters echter de rug te rechten en brachten de stand na één periode op 4-2. Doelpunten kwamen daarna van Van Deelen, die deze wedstrijd vijf keer wist te scoren, en Thomas van de Kraats, die zelfs acht keer het net wist te vinden tegen de Utrechters.

Ook Marco van Maanen, oudgediende en vervanger van Van den Brink, wist na een machtige sprint een mooie pass van Evan van Veldhuizen om te zetten in een doelpunt. Na twee periodes was er de ruime voorsprong van 10-4 voor DWK.

MEER BALANS
In de tweede helft van de wedstrijd kwam er iets meer balans in de wedstrijd, maar wist DWK via onder andere Rick Kappers en Van de Kraats toch te scoren. Ook aanvoerder Jongejan wist opnieuw het net te vinden door hard binnen te schieten in de korte hoek. Utrecht liet zich ook niet onbetuigd; eindstand van de derde periode was 16-8.

In de laatste periode zette met name ZV Utrecht nog eens aan en wist het regelmatig het net te vinden. Het zou echter niet meer spannend worden, doordat DWK aanvallend goed bleef afronden. Justin van de Bovenkamp maakte ook zijn eerste doelpunt van het seizoen door vanaf links hard binnen te schieten in de korte hoek. Eindstand: 20-13. Coach Herman van de Kraats was tevreden na afloop. “Wij waren fitter dan ZV Utrecht én lagen algemeen beter qua uitgangshouding in het water dan zij. Met name dat laatste deel is zeer belangrijk om sneller te kunnen spelen en te kunnen schakelen in het spel. Dit zullen we nodig hebben dit seizoen, in een betere competitie waar je sneller momenten zal moeten herkennen en handelen”.