post

DWK pakt titel na ruime zege

De waterpolosters van DWK zijn kampioen geworden. EZC 2 werd met 14-8 verslagen. ,,Ons eigen spel spelen, meteen fel zijn en onze eigen snelheid gebruiken, gaat ons het kampioenschap brengen,” zei coach Chris Eekma tijdens de voorbespreking. De dames van DWK begonnen de eerste minuut met 0-1 achterstand, maar pakten het daarna direct op. Na het eerste partje stond het 5-2.

Op de foto boven (Gerwin van Luttikhuizen): Feest in het water, met in oranje shirt trainer Chris Eekma.

NIEUWE TREFFER Twee goals werden gemaakt door Rianne Bouw, eentje door Jessy Boerman, één door Laura van de Graaf en één door Nienke Wouda. Het tweede part begon prima door een nieuwe treffer van Wouda. Hierna scoorde ze nog een keer samen met Van de Graaf en Jessy Boerman. De tegenstander scoorde ook nog twee keer; 9-4. De derde periode begon met een man meer voor DWK. Hieruit kon Jytte Altena een doelpunt maken wat de stand op 10-4 bracht. Ook Boerman en Van de Graaf scoorden, laatstgenoemde tweemaal. De tegenstander scoorde zelf nog twee keer wat de stand op 13-6 bracht bij het eind van periode vier.

In de vierde periode begon het met een doelpunt van de tegenpartij volgend met een man minder voor DWK; de opponent wist echter niet te scoren. Hierna volgde een strafworp tegen waaruit de tegenstander wel doel trof. Hierna was het de beurt aan DWK met een strafworp. Keepster Jacqueline van Schendel deed ook een duit in het zakje en scoorde. Dit bracht de stand op 14-8. DWK kreeg in de laatste minuut een man minder tegen waar niet uit gescoord werd. In de laatste aanval vroeg coach Chris Eekma nog een laatste time-out van het seizoen aan om een korte speech te houden voor het kampioenschap. 

SIMPEL UITGESPEELD Hierna speelden de Barneveldsen de wedstrijd simpel uit en zijn ze met zijn allen, met daarbij dus ook trainer Chris Eekma, het water ingesprongen om elkaar te omhelzen na het winnen van deze wedstrijd. Uit het water werd nog met champagne gespoten en kregen zij een medaille van burgemeester Jacco van der Tak. 

Daarna bleef het nog lang onrustig, in het eigen café in de Veluwehal en in de kroeg in het dorp. 

DWK-waterpolodames vieren feest: ‘Mooi dat iedereen doorgaat na dit kampioenschap’

De waterpolodames vieren feest, met daarbij ook burgemeester Jacco van der Tak.

Bij een interview in november maakten de direct betrokkenen van hun hart al geen moordkuil, afgelopen zaterdag was er de bekroning. De waterpolodames van DWK zijn kampioen geworden in de tweede klasse A. We staan stil bij deze succesreeks met trainer Chris Eekma en speelster Eline Moree. ,,Het is heel goed om te weten dat iedereen doorgaat na dit seizoen.”Dankzij een overtuigende 14-8 zege op EZC 2 werd het kampioenschap zaterdag aan het begin van de avond binnengesleept. Natuurlijk was er vooraf sprake van enige spanning, maar na de eerste periode was die al helemaal verdwenen, zo kijkt de coach terug. ,,We speelden op volle oorlogssterkte en zij bakten er op een gegeven eigenlijk helemaal niets van, zo eerlijk wil ik zijn. Na één periode stond het al 5-2 en kon ik eigenlijk al lekker rustig genieten en figuurlijk gezien feestvieren. Mooi is ook dat elke speelster haar minuten heeft gemaakt bij deze kampioenswedstrijd, fantastisch toch. We hebben wat dat betreft als collectief gespeeld én feest gevierd na afloop.” 

VRIENDENGROEP De trainer, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdverantwoordelijke maar daarvoor al diverse DWK-functies vervullend, spreekt van ‘een vriendengroep’. ,,Ze hebben het helemaal waargemaakt, ik vind dan ook echt dat het vooral hun feestje moet zijn. Ik was voorwaarden scheppend. Heerlijk dat de overwinning helemaal geen moment in gevaar is geweest. Tegen deze nummer 8 mocht dat ook niet natuurlijk, maar je weet nooit wat spanning kan doen.” De oefenmeester meent ook dat ‘hard werken is beloond’. ,,We hebben er het inderdaad het hele seizoen keihard aan getrokken, prachtig dat deze bekroning er dan ook is.” Eekma heeft aangegeven ook volgend seizoen voor de groep te staan. ,,Maar dat zal in plaats van vier keer in de week, drie keer zijn. Het was wel heel veel dit seizoen, ook al hebben we er veel voor teruggekregen. Ik zal volgend seizoen twee trainingen doen én de zaterdag, die andere keer pakt de groep waarschijnlijk zelf op. Voor nu is het vooral nagenieten!” 

LEKKER HEES Dat geldt ook voor de zondagochtend nog lekker hese Eline Moree, de 29-jarige routinier die na haar uitstapje naar ZPC AMERSFOORT inmiddels alweer haar tweede seizoen achter de rug heeft. ,,In totaal speel ik, met die paar seizoenen durende periode in Amersfoort, alweer dertien of veertien DWK 1-seizoenen erop zitten. Prachtig dat we nu kampioen zijn geworden, we hebben een goed feestje gevierd.” 

Dat feestje werd overigens meegevierd met burgemeester Jacco van der Tak, die na afloop ook de kampioenschapsmedailles uitreikte. Moree: ,,Het was ook een echt overtuigende winst. De vorige keer, in de uitwedstrijd, verloren we nog en speelden we misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar zaterdag begonnen we zó ontzettend scherp aan de wedstrijd en hadden we echt de goede focus. We hadden in het bad constant wel het gevoel ‘dit gaat goed komen’. En ja, dat kwam gelukkig uit, wat een feest!” 

Ze spreekt van een mooie combinatie van ‘jonge en behoorlijk ervaren’ dames. ,,We wilden afgelopen seizoen allemaal keihard trainen en nu kunnen we ons opmaken voor een nieuw avontuur in de tweede divisie bond. Dat is meteen een groot stapje omhoog, dat is echt een verschil, met veel fysieke strijd en snelle schakelingen. We zullen dan echt voor handhaving moeten gaan. Voor nu is het vooral een kwestie van nagenieten, lekker de filmpjes en foto’s terugkijken en daarna nog een weekje trainen. Dan is het lekker even rust en vrijheid en de focus leggen op volgend seizoen. Heel goed om te weten dat iedereen doorgaat!”