post

DWK’ers blijven maar winnen

De waterpolomannen van DWK blijven goed presteren. Afgelopen zaterdag werd WS Twente op een 12-9 nederlaag getrakteerd. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide teams 9 punten uit 4 wedstrijden. ,,We stelden ons in op een pittige pot, we wisten dat het niet vanzelf zou gaan,’’ aldus Stan van den Brink.

Het eerste part begon DWK ijzersterk en wist gelijk een voorsprong op te bouwen. ,,We hielden ons aan onze afspraken en wisten onze bloklijnen voor een potentieel schot goed te verdedigen, daar had WS Twente in eerste instantie geen antwoord op”, aldus keeper Berend Slijkhuis. Topscorer Thomas van de Kraats speelde een belangrijke rol in de aanval voor de heren uit Barneveld. Het team wist hem te vinden en Van de Kraats op zijn beurt het doel van de Tukkers. Dit resulteerde in vier doelpunten van Van de Kraats in de eerste periode. Ook Evan van Veldhuizen wist het net te vinden door raak te schieten in de korte hoek vanuit een man meer-situatie. De eerste periode eindigde op 5-1 in het voordeel van DWK.

In de tweede periode werd het net minder vaak gevonden door beide ploegen. Aanvallend werden er minder kansen benut. WS Twente had meer dan vijf schotpogingen in de eerste vijf minuten maar wist er daar geen één van te benutten. Ook in de aanval van DWK gebeurde er minder, maar bleef de verdediging wel stabiel. Zo wist DWK nog wel vanuit de verdediging kansen te creëren, door een contra te zwemmen waardoor Evan van Veldhuizen een ‘5 meter’ wist te veroorzaken, die vervolgens door Johannes van Delen werd benut. Daarnaast wist aanvoerder Krijn Jongejan in de laatste seconden van een aanval de kruising te vinden met een prachtig schot van negen meter. Alleen de topscorer van de tegenpartij wist nog een keer het net te vinden wat de eindstand na het tweede part 7-2 maakte. 

Het derde part en daarmee het tweede deel van de wedstrijd begon. WS Twente zette nog een tandje bij en ging een stuk fysieker spelen. Dit resulteerde dan ook in meer uitsluitingen, penalty’s en een gele kaart voor de coach van WS Twente. DWK had het lastig met het fysieke spel van WS Twente. Dit, mede door het benutten van uitsluitingen en penalty’s in het voordeel van de Tukkers, resulteerde in een eindstand van 9-6 aan het eind van het derde part. Dit bleek de prelude voor een spannende laatste periode; het werd uiteindelijk 12-9.