post

DWK’ers pakken de volle buit in Emmen

De waterpolomannen van DWK hebben de wedstrijd uit bij WSG ESTA winnend afgesloten. Het werd 8-10 in Emmen. De ploeg uit Emmen wist vorig seizoen in de tweede divisie vijfde te worden. Voor DWK, die tot op dat moment twee van de drie wedstrijden had gewonnen, was dit een belangrijk meetmoment. 

De wedstrijd begon met een reality check. Thomas van de Kraats: ,,We wisten van te voren dat er bij ESTA twee broertjes zaten die ervaring in de eredivisie hadden en dus een slag beter waren dan de rest. Eén was links en de andere een sterke midvoor. Een hard schot op de paal van de linkshander en een sterk midvoor-doelpunt bevestigde onze tactiek in de verdediging: die twee mochten geen ruimte meer krijgen.” De eerste periode werd door twee backhands van Johannes van Deelen, twee schoten vanaf de 6 meter door Thomas van de Kraats en een mooie taterbal in de kruising van Stan van den Brink beslist op 3-5.

In de tweede periode bleken de ploegen gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Het was een erg fysieke wedstrijd waarbij inzwemmende acties minimaal beloond werden door de arbitrage. Stan van den Brink, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde na een duimblessure, wist de eerste goal voor de Barnevelders te maken. Thomas van de Kraats wist vanaf een meter of 11 de keeper te verrassen met een onverwachts schot en besliste de eerste helft van de wedstrijd met een score van 5-7.

De derde en vierde periode was het de taak aan DWK om de wedstrijd stabiel voor te zetten en de voorsprong te behouden. Trainer Herman van de Kraats: ,,We hebben erg goed verdedigd. Onze keeper Berend Slijkhuis en de blokkers hielden goed hun hoeken en de ruimtes werden goed gehouden. Het is erg leuk om te zien dat de dingen waarop je traint terugkomen in de wedstrijd.” Rick Kappers, Stan van den Brink en Thomas van de Kraats gooiden met hun goals de wedstrijd op slot, eindstand 8-10. DWK staat nu gedeeld tweede in de tweede divisie.