Heren 1 zet ongekende zegereeks voort

Afgelopen zaterdag reisden de mannen van DWK af naar Roelofarendsveen om het op te nemen tegen de nummer 9 van de competitie; Alkemade. De Barnevelders wisten op bezoek bij Alkemade ook hun ijzersterke winstreeks voort te zetten en wonnen met 9-16.

‘’Van te voren wisten we dat we Alkemade niet konden onderschatten. Ondanks hun negende plek waren ze wel bezig aan een goede reeks in de competitie.’’ Zegt Berend Slijkhuis. DWK opende de wedstrijd dan ook sterk. Binnen 2 minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het bord door doelpunten van Johannes van Deelen en Lennard Tolboom. Echter wisten de Barnevelders grote kansen niet te verzilveren en gaven de mannen Alkemade de kans om terug te komen tot 2-2. ‘’Tijdens de wedstrijd kan je goed zien dat we nog een jong team zijn. We maken grote kansen niet zakelijk af en wanneer het tegenzit kunnen we de frustratie makkelijk op onszelf uitten.’’ Na de 2-2 wisten de Barnevelders wel hun rug te rechten. Door doelpunten van Johannes van Deelen, Thomas van de Kraats en Lennard Tolboom werd de stand na 1 periode bepaald op 2-5.

De tweede periode was een zeer gelijke strijd. De Barnevelders werden zo nu en dan verrast door het bewegelijke spel van Alkemade, die hieruit hun doelpunten wisten te scoren. Echter toonden de DWK’ers  keer op keer hun veerkracht waardoor er naar 2 periodes een score van 5-8 op het scorebord stond. Doelpunten kwamen van Stan van den Brink en Thomas van de Kraats (2).

In de derde periode wist DWK het verschil te maken en het overwicht uit te drukken op het scorebord. ‘’We kregen hun aanvallende spel goed onder controle, waardoor ze niet meer tot scoren wisten te komen. Ook begonnen wij meer rust te creëren in onze eigen aanvallen, wat we tot aan de derde periode nog erg misten.’’ Doelpunten werden gemaakt door Ewart Evink, Thomas van de Kraats en Evan van Veldhuizen. Zelfs keeper Berend Slijkhuis pikte zijn doelpuntje mee door in de laatste secondes van de derde periode raak te schieten vanaf zijn eigen doel. Hiermee werd de stand na drie periodes bepaald op 6-12.

De laatste periode was een lichtelijk enerverende periode in een al besloten wedstrijd. Veel uitsluitingen vielen aan de kant van Alkemade fysiek gingen spelen en geen grip kregen op de bewegelijkheid van Thomas van de Kraats. De laatst genoemde wist de laatste periode ook nog drie keer te scoren voor de Barnevelders. Ook Stan van de Brink wist opnieuw het net te vinden en werd de eindstand bepaald op 9-16 in het voordeel voor DWK. Aanstaande zaterdag kunnen de Barnevelders zich opmaken voor een wedstrijd bij DAW in Alkmaar, de huidige nummer 8 van de competitie.

Op donderdag 14 april heeft DWK o15 thuis met 8-4 gewonnen van Flevo, een mooie afsluiter van het seizoen!