post

Klassebehoud na winst DWK

De waterpolomannen van DWK hebben zich gehandhaafd in de tweede divisie. Winst op hekkensluiter De Mors uit Rijssen volstond. Het werd 16-9.

De heren van DWK begonnen de wedstrijd met een andere samenstelling dan anders. ,,Routiniers Barry Keetman en Martijn Vink deden mee vanwege meerdere blessures en een schorsing. Zij draaiden relatief moeiteloos mee, erg leuk om te zien,” aldus coach Herman van de Kraats. Door een rommelig begin liepen de heren tegen een 0-1 achterstand aan. De voorsprong duurde niet lang, doordat Stan van den Brink in de volgende aanval van afstand mooi raak schoot. Hierna liepen de Barnevelders uit door doelpunten van Thomas van de Kraats (2) en Van den Brink (2). De periode eindigde in 5-1.

Het tweede kwart gingen de heren van DWK verder met het maken van doelpunten. In deze periode wist Van den Brink wederom van afstand te scoren. Echter kon De Mors snel twee doelpunten scoren om nog spanning in de wedstrijd te brengen. In het tweede deel van deze periode wisten Van de Kraats en Krijn Jongejan allebei nog een doelpunt te scoren. Eindstand van de tweede periode: 8-3.

Het derde kwart begon met een tegendoelpunt van De Mors. Na deze goal wisten de Barnevelders toch weer ruim uit te lopen. ,,Uit de beelden van de heenwedstrijd bleek dat De Mors soms moeite had met de omschakeling van aanval naar verdediging. In de wedstrijd werd hier door de DWK-heren goed op gereageerd met een aantal doeltreffende fastbreak-acties.” Doelpunten werden gemaakt door Van den Brink (2), Van de Kraats (2) en Keetman. De Mors wist in het slot van de derde periode nog twee doelpunten te maken. Eindstand derde periode 13-6.

Het vierde kwart begon met een knappe goal van Van de Kraats, die van afstand de keeper verschalkte met een mooie backhand. De heren van DWK namen wat gas terug en wisselden wat meer door. Evan van Veldhuizen en Van de Kraats waren beiden nog trefzeker en ook De Mors wist driemaal te scoren. Eindstand van de wedstrijd 16-9. Komend weekend reizen de heren van DWK af naar koploper OZ&PC in Oldenzaal.

Ruime overwinning voor DWK in Bemmel

De waterpolodames van DWK hebben zaterdag de uitwedstrijd bij Thesis in Bemmel in winst omgezet. Het werd 4-11. 

Al na veertig seconden lag DWK op voorsprong, maar toch lieten zij zich terugdringen waardoor de eerste periode met 3-2 achterstand werd afgesloten. Een goede peptalk en het aanscherpen van de tactiek tussen de periodes door resulteerde aan het einde van periode 2 in een voorsprong van 4-5. De dames van DWK deden wat zij getraind hebben en speelden als een team. De twee taken werden goed uitgevoerd waardoor de derde periode eindigde met een 4-8 voorsprong. In de laatste periode vroeg coach Chris Eekma nog een time-out aan. Na die time-out sloten de dames de wedstrijd af met een 4-11 zege.

Door deze winst, het verlies van de koploper afgelopen zaterdag en het steeds beter worden van het team, komt de titel steeds een stukje dichterbij. Zaterdag staat er om 19.45 uur nog een spannende wedstrijd op het programma. De dames zullen het dan in eigen bad opnemen tegen Proteus uit Twello.