post

Koploper DWK laat zich in eigen huis niet verrassen

Barneveldse poloheren maken korte metten met hekkensluiter

BARNEVELD – De waterpoloeren van DWK, koploper in de 3e klasse, speelde zaterdag tegen hekkensluiter De Meer uit Culemborg. De Barnevelders lieten zich niet verrassen en wonnen eenvoudig met 20-8.

,,Een wedstrijd waarbij het zaak was om de kop erbij te houden en te laten zien dat wij de bovenliggende partij zijn.’’, aldus coach Herman van de Kraats. DWK opende sterk. ,,De Meer is een oude ploeg. We hadden van te voren met elkaar afgesproken om veel en snel te zwemmen. Op die manier wilden we de tegenstander moe maken en de wedstrijd snel beslissen.’’ vertelt Thomas van de Kraats. Rick Kappers opende de score met een harde taterbal in de bovenhoek. Kort daarna wist Evan van Veldhuizen twee keer het net te vinden. Waarvan één aan de rechterkant van het bad met een mooie draaiende boogbal. ,,Het is leuk om te zien hoe een schot die je veel in de training oefent terug ziet in de wedstrijd.’’ zegt een blije Van Veldhuizen. Thomas van de Kraats (2x) en Rick Kappers sloten de eerste periode af op 6-1.

DOELPUNTENFESTIJN

In de tweede periode duurde het doelpuntenfestijn voort. Thomas van de Kraats wist de keeper meerdere malen voor de gek te houden door onverwachte schoten te leveren. Vier doelpunten waren het resultaat. Johannes van Deelen wist daarnaast door een mooie backhand de midachter en de keeper te slim af te zijn. In de verdediging werden de Barnevelders iets lakser dan in de eerste periode. Er werden drie tegendoelpunten geïncasseerd: 11-4.

ANDERE TACTIEK

Na de wisseling van kant ging DWK een andere tactiek spelen. ,,In plaats van terugvallen op de sterke midvoor gingen we pressen over het hele veld. Deze wedstrijd gaf ons de mogelijkheid om andere tactieken te proberen die we allicht nodig hebben in toekomstige wedstrijden’’. Het zorgde voor wat onwennigheid aan Barneveldse kant. De zone waar DWK het hele seizoen op leunt bleek lastig los te laten. ,,Je ziet dat als één iemand in het team geen druk zet, het systeem erg veel kwetsbare kanten kent. Dit gaan wij nog verder oefenen in de trainingen’’, beschouwt Herman van de Kraats. Deze onwennigheid was ook terug te zien in de score. Enkel Stan van de Brink, Justin van de Bovenkamp en Evan van Veldhuizen wisten te scoren: 14-6.

De wedstrijd werd in de laatste periode door een sterk DWK beslist. Thomas van de Kraats wist twee keer het net te vinden aan het begin van de vierde periode. Ook aanvoerder Krijn Jongejan bleek op dreef te zijn in de slotfase. Met mooie afstandsschoten en inzwemmende acties bezorgde hij DWK drie doelpunten. Daarnaast wist Stan van de Brink nog uit een man-meer situatie te scoren en bracht de eindstand op 20-8.

DRIE PUNTEN LOS

DWK staat nu, met één wedstrijd minder gespeeld, drie punten los van de nummer twee Arethusa uit Oss. Zaterdag speelt de Barneveldse titelkandidaat in en tegen Doetinchem. Doetinchem is de huidige nummer vijf in de derde klasse.