post

Nipte en knappe winst op Orca

De waterpolomannen van DWK hebben de vooral erg fysieke thuiswedstrijd zaterdag tegen Orca uit Leeuwarden afgesloten met een 14-12 overwinning. “De jongens hebben een voor DWK lastige ploeg verslagen, zelfs na achter te hebben gestaan. Het was geen foutloze wedstrijd, maar het belangrijkste is dat de punten in Barneveld zijn gehouden.” reageerde coach Herman van de Kraats na afloop. 

De eerste periode van de wedstrijd begon wat onrustig. Beide ploegen misten wat kansen, maar uiteindelijk werd de score geopend door Orca. Door twee doelpunten kwamen de Barnevelders met 0-2 achter. Toch wist Evan van Veldhuizen ook een doelpunt voor DWK te noteren met een onverwacht schot. Het werd duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Zo creëerde DWK twee overtalsituaties die onbenut bleven. Coach Herman van de Kraats zag daarom de noodzaak om bij een derde overtal een time-out in te zetten om de heren op scherp te zetten. Dit resulteerde erin dat Johannes van Deelen de Barnevelders naar 2-3 hielp. 

Ook de tweede periode bleef matig wat betreft scoren. Van Deelen wist te tekenen voor de 3-3 en de 4-3, waardoor DWK op voorsprong kwam. Toch bleven verdere kansen onbenut. Orca tekende eind van dit kwart wel voor de 4-4. ,,De verdediging van Orca bleef met relatief veel spelers voor de goal liggen, waardoor het lastig was om daar doorheen te komen. Veel bewegen was het devies, maar dat viel niet altijd mee.” De derde periode bleef spannend. Toch veranderde er wel wat. Beide ploegen kwamen vaker tot scoren. De scorende Barnevelders waren Thomas van de Kraats (4x) en Rick Kappers.  

LASTIG
Aan de andere kant had de Barneveldse verdediging het lastig met instartende spelers, waardoor de score op en neer ging. Deze periode is afgesloten met een 9-9 stand, waardoor de beslissing dus zou vallen in de laatste periode. In het laatste kwart zetten Kappers (2x) en Van de Kraats de score voort. Hierdoor ontstond een gat van drie doelpunten. Leeuwarden kwam daarna nog tot de 12-11, maar Van Deelen zorgde wederom voor een gat van drie doelpunten. Hierdoor was het grootste gevaar geweken en liep de score op tot 14-12.