post

Ruime zege voor DWK-dames, heren verliezen slordig duel

Na een lange winterstop mochten de dames van DWK weer te water. De waterpolosters wonnen ruim, van Swol uit Zwolle. Het werd 17-9. DWK moet de komende wedstrijden Rianne Bouw missen wegens een gebroken vinger. Ze zal tijdelijk aanwezig zijn als assistent-coach. De wedstrijd begon al snel met een 0-1 achterstand; dit was het enige moment dat Zwolle voor stond in deze wedstrijd. Door mooi samenspel en met veel enthousiasme van trainer Chris Eekma werden de getrainde spelsituaties 1 voor 1 uitgevoerd. Hieruit volgden doelpunten van Jessy Boerman (2), Laura van der Graaf (2) en Naomi Herpers.

In de tweede periode kwam het mooie verdedigingswerk van onder andere Nienke Wouda en Laura van Lagen naar voren, die een aantal mooie ballen konden onderscheppen. In de derde periode werd duidelijk dat de dames van DWK met volle overtuiging de wedstrijd gingen winnen. DWK bleef sterk als team spelen en Zwolle had geen overtuigend antwoord meer op de doelpunten van wederom Van der Graaf, Herpers en Jessy Boerman (2).

Toch wisten de dames van Swol in de laatste periode nog een aantal keer het net te vinden door onhoudbare boogballen, maar DWK ging deze wedstrijd niet meer weggeven. Met goals van Van der Graaf (2), Eline Moree en Herpers werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 17-9. Volgende week belooft een spannende wedstrijd te worden in Bemmel, dan spelen de dames van DWK tegen de fysieke nummer 4 van de competitie.

DWK heren verliezen slordig duel

De waterpolomannen van DWK hebben de wedstrijd tegen WS Twente niet kunnen winnen. Het werd 12-10. 

,,We misten drie man door blessures en een schorsing en dan komt het aan op details. Begin je goed uitgerust aan de wedstrijd, weet je waar je kansen liggen en heb je de rust om deze kans dan ook te pakken. Daar draait het dan om”, aldus coach Herman van de Kraats. 

Na de eerste periode hadden de mannen uit Borne een kleine voorsprong; 3-2. Evan van Veldhuizen wist twee maal handig het net te vinden namens DWK, maar door wat slordig verdedigen van DWK en sterke schoten van Twente keken de Barnevelders toch tegen een achterstand aan. Ook in de tweede periode was dit de lijn van de wedstrijd. DWK incasseerde eerst en had een time-out nodig om de schade te herstellen. Dit gebeurde via doelpunten van Thomas van de Kraats en Rick Kappers en een gestopte strafworp van WS Twente door keeper Berend Slijkhuis. Stand na twee perioden: 5-4. 

,,Toch vond ik het zeker niet slecht gaan. We kwamen van achterstand terug naar 11-10 met kansen op meer. Met name Evan en Thomas waren goed actief op links waardoor we een flink aantal uitsluitingen mee kregen.” Maar liefst 15 keer wist DWK een man-meer situatie te creëren door deze acties, maar wist niet altijd gebruik te maken van de overtal-situaties. De stand bleef onveranderd spannend tot het eind, maar na de laatste zoemer bleef DWK steken op een 12-10 verlies. Doelpunten in de tweede helft van de wedstrijd kwamen van Van de Kraats (4), Van Veldhuizen en Marco van Manen. 

Aanstaande zaterdag ontvangt DWK thuis het lager geklasseerde De Mors.