post

Sterk weekend voor DWK-heren

De waterpolomannen van DWK kenden afgelopen weekend een ‘dubbel programma’. Er werd gelijkgespeeld en gewonnen. De mannen van DWK mochten afgelopen weekend twee keer aantreden in de competitie. De eerste wedstrijd werd al op vrijdag gespeeld in Vriezenveen tegen VZ&PC. Een zwaarbevochten pot tegen een beter geklasseerd VZ&PC eindigde in een gelijkspel, 12-12. Uitrusten zat er niet in voor DWK, want de volgende dag stond WSG ESTA uit Emmen de heren alweer te wachten. Eerder dit seizoen wist DWK knap met 8-10 te winnen in Emmen. 

DWK liet zich vooral in de eerste periode te makkelijk wegzetten. DWK kwam met 2-3 achter, echter bleek dit ook de laatste achterstand van de wedstrijd te worden. Door goed aanvallend werk werd de eerste periode met goals van Johannes van Deelen (2), Stan van den Brink en Justin van de Bovenkamp afgesloten met een stand van 4-3.

In de tweede periode zetten de mannen van DWK misschien wel de beste periode van het seizoen neer. Waar DWK zes keer tot scoren wist te komen, wist ESTA geen enkele keer doel te treffen. Het beslissende moment in de wedstrijd was het moment dat een ervaren speler van ESTA een rode kaart kreeg. Door een onderschepping van Thomas van de Kraats in de manmeer van ESTA kwam hij 1 op 1 met de keeper, waarnaar de speler van ESTA uit frustratie een tik op het hoofd van Van de Kraats gaf. Twan van de Bovenkamp, Van Deelen (2) en Van de Kraats (3) waren de doelpuntenmakers, tussenstand 10-3. 

Het resterende deel van de wedstrijd werd iets conservatiever gespeeld door DWK, om zo hun voorsprong te behouden. De verdediging stabiel neerleggen was hierbij prioriteit. 

SLIJKHUIS

Door goed keeperswerk van Berend Slijkhuis wist DWK de voorsprongmarge te behouden tot zes. Goals kwamen er van Rick Kappers, Justin van de Bovenkamp, Van Deelen en Van de Kraats (3), eindstand 16-10. 

Gezien het feit dat de Barnevelders voor het laatst op 2 december wisten te winnen, was dit een welkome overwinning. Met de vier punten uit dit weekend weet DWK zich op een stabiele zevende plek te vestigen in de 2e divisie-A. Volgende week mogen de mannen afreizen naar de nummer 8 WS Twente uit Hengelo.

Foto: Thomas van de Kraats neemt het doel van ESTA onder vuur. Henk Hutten