post

Zege voor DWK-dames en Brandenburg maatje te groot voor DWK-heren

BARNEVELD – De waterpolomannen van het Barneveldse DWK wisten afgelopen zaterdag niet te verrassen in Bilthoven. Tegen BZC Brandenburg, degradant uit de eerste divisie, werd met 16-10 verloren. ,,We hebben ons heel aardig verweerd,’’ gaf keeper Berend Slijkhuis na afloop van de wedstrijd aan. ,,Je merkte aan alles dat deze jongens een maatje groter zijn.’’

Aan het begin van de eerste periode werd DWK direct verrast door de ploeg uit Bilthoven. Met zuivere schoten vanuit de tweede lijn wist BZC als snel op een 2-0 voorsprong te komen. Hierna gooiden de Barnevelders echter de schroom van zich af en wisten ze de score volledig om te buigen in een 2-4 voorsprong. De Barnevelders maakten optimaal gebruik van de ruimtes die BZC gaf in de zoneverdediging. Doelpunten werden gemaakt door Justin van de Bovenkamp, Rick Kappers, Edgar de Vogt en Johannes van Deelen. Voor het laatste signaal van de eerste periode wist Brandenburg de stand echter opnieuw om te draaien in een 5-4 tussenstand. De tweede periode wist BZC echt het gat te slaan. Door hier en daar wat slordigheidjes van de Barnevelders, kon BZC eenvoudig profiteren en op voorsprong komen. ,,Op dit niveau kunnen we ons simpelweg minder persoonlijke slordigheidjes permitteren. Deze werden direct afgestraft.’’ Thomas van de Kraats wist nog wel twee maal het net te vinden, maar kon ook de ruimte voorsprong voor BZC Brandenburg niet voorkomen. Na twee periodes stond BZC met 11-6 voor. 

Vanaf de derde periode kwam er meer balans in de wedstrijd. Voor beide ploegen was het verrassingseffect weg. Na instructies van coach Herman van de Kraats pasten de Barnevelders hun verdedigende tactiek aan, maar wist het ook niet vaak te scoren tegen de favoriet. Johannes van Deelen wist, ondanks een zone-defensie, een goal te maken vanaf de midvoor-positie. Ook Justin van de Bovenkamp wist nog een keer tot scoren te komen om zo 2-2 gelijk te spelen in de derde periode. DWK verzuimde echter nog meer doelpunten te maken. De keeper van BZC wist op mooie wijze de strafworp van Van Deelen te pareren. Tussenstand was zodoende 13-8. De laatste periode bleef het spel in balans. Aanvoerder Krijn Jongejan en Rick Kappers wisten nog te scoren, maar dit mocht niet meer baten. Ook de mannen ui Bilthoven wisten nog drie keer het net te vinden en brachten daarmee een eindstand van 16-10 op het bord.

Zege voor DWK-dames

De eerste wedstrijd van de nieuwe DWK-hoofdtrainer bij de dames, Chris Eekma (op de foto rechts), is met succesvol gevolg doorstaan. Het waterpoloteam won met 21-8 van ENC 1. Na vijf minuten viel dan ook pas het eerste doelpunt door Eline Moree, gelijk daarna volgend door goals van Jessy Boerman en Jytte Altena. Aan het eind van het tweede partje stond de thuisploeg dan ook met 9-1 voor (1 van Laura van der Graaf, 3 van Rianne Bouw, 1 van Jessy Boerman en 1 van Eline Moree). In het derde partje krabbelde Arnhem toch weer iets terug en werd het 16-5, maar de gasten kwamen nog lang niet in de buurt (dankzij DWK-treffers van 3 keer Eline Moree, twee keer Laura van de Graaf, één keer Jessy Boerman en één keer Jytte Altena). Uiteindelijk werd het dus 21-8 dankzij nieuwe goals van Eline Moree (1), Laura van der Graaf (3), Avril van den Bos (1).