Zwemmen

We bieden wedstrijdzwemmen aan voor vrijwel alle doelgroepen. Van minioren die de fijne kneepjes leren van de wedstrijdslagen en echt kennismaken met zwemwedstrijden tot en met zwemmers die medailles halen op grote wedstrijden! Bij het wedstrijdzwemmen gaat het er om hoe snel jij je afstand zwemt. Of dat nu de 50m vrije slag of een andere afstand of zwemslag is, het gaat uiteindelijk altijd om de tijd. Dat maakt onze sport wat dat betreft heel eerlijk!


Op naar de NJK; in gesprek met zwemtrainer Joas Groeneveld
Junioren Zwemmen

Op naar de NJK; in gesprek met zwemtrainer Joas Groeneveld

Met een omvangrijke groep van elf junioren reist de zwemequipe van DWK volgende week af naar Eindhoven om daar de strijd aan te gaan met de allerbesten in hun leeftijdscategorie. Aan het roer in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion staan Joas Groeneveld en Raphael Mennen. In gesprek met eerstgenoemde Barnevelder, die al sinds zijn...
Meer informatie
1 2 3 24

Wanneer begin je met wedstrijdzwemmen?

Je kunt al vanaf je 6e verjaardag meedoen aan zwemwedstrijden. Als je zo jong bent dan zijn de afstanden niet langer dan 25 of 50 meter, 1 of 2 baantjes dus. Naarmate je ouder wordt worden de afstanden langer en komen alle zwemslagen aan bod. Ook kun je in teamverband meedoen bij zwemwedstrijden, dat doe je dan in een estafette, waarbij je om beurten zwemt met je teamgenoten, om samen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

Welke zwemslagen zijn er allemaal?

We kennen vier zwemslagen, de vrije slag (bijna altijd gezwommen als borstcrawl), schoolslag, rugslag en de zware vlinderslag. Deze vier slagen combineren we ook nog in de wisselslag (in de volgorde vlinder-rug-school-vrij). Bij een wisselslag estafette wordt er gezwommen in de volgorde rug-school-vlinder-vrij. Vind je lange afstanden leuk om te doen dan hebben we zelfs wedstrijden van 400, 800 of 1500 meter en zelfs nog langere afstanden in het openwater. Dat is het zwemmen in zee, meren, kanalen of plassen, ook super leuk om een keer te doen!

Welke visie heeft DWK op zwemmen?

Binnen de zwemafdeling vinden we een goed opleidingstraject erg belangrijk en daarom maken we gebruik van het KNZB Sportmodel. Dat betekent dat we voor iedere sporter passend (wedstrijd)aanbod faciliteren. Dat zorgt voor een goed gevulde wedstrijdkalender en een structuur in de trainingsuren van jong tot oud. Check onze pagina met trainingsgroepen en tijden voor een extra toelichting, per leeftijdsgroep en niveau.

Ik wil beginnen met wedstrijdzwemmen bij DWK, wat moet ik doen?

Kennis maken met wedstrijdzwemmen? Vanuit onze zwemlesmethode SuperSpetters kun je doorstromen naar Swimfun en vervolgens Swimkick, je wordt dan geleidelijk opgeleid tot een echte wedstrijdzwemmer. Kun je echt al goed zwemmen en ben je nog geen 12 jaar? Dan kun je afhankelijk van je niveau instromen bij Swimkick of de Minioren groep. Check deze pagina voor het aanmelden bij DWK.

Kan ik ook extra trainen bij DWK?

Vanaf de junioren leeftijd is het ook mogelijk voor zwemmers van andere verenigingen om bij ons mee te trainen, om zo wat extra uren te maken. We helpen je graag bij je persoonlijke ontwikkeling! Uiteraard kan dat niet zonder overleg met jouw coach en is het niet gratis. Als je meer wilt weten, mail dan met de hoofdtrainer.