post

20 medailles bij Gelderse Minioren Finales

Vaassen – De jonge zwemploeg van DWK heeft afgelopen weekend bij de Gelderse Minioren Finales 2023 in zwembad De Koekoek te Vaasen uitstekend gepresteerd. De zwemmers van DWK stonden het vaakst van alle verenigingen op het podium. Er werden maar liefst 20 medailles uit het water gevist.

Grootverdieners

Teije Baars, Lyzz van Middendorp, Esmee van Harskamp en Anouk van de Steeg waren de grootverdieners voor DWK. Teije stond met alle zes zijn afstanden op het podium. Waarbij hij op drie afstanden Gelders Kampioen is geworden. Zijn beste prestatie zette hij neer op de 50m vrije slag; goud in een tijd van 0:37,06. Lyzz heeft drie zilveren medailles gewonnen. Vooral haar 100m wisselslag was erg goed met een tijd van 1:46,93, een PR van 5 seconden. Leeftijdsgenootje Esmee kreeg twee zilveren en een bronzen medaille omgehangen. Esmee verbeterde zich sterk op de 50m rugslag en zwom 0:46,14. Anouk stond vijf keer op het startblok, zwom alles in een persoonlijk record en won daarmee twee maal zilver. Met haar resultaat op de 100m vrije slag was zij het meest blij. Ze verbeterde haar PR met 10 seconden naar 1:18,60.

Niets dan persoonlijke records

Een aantal zwemmers maakten een opvallende ontwikkeling door. Roxan Meijer en Dorean Iseger, leeftijdsgenootje van Lyzz en Esmee, zwommen een sterk toernooi met louter persoonlijke records. Roxan zwom een persoonlijk record van ruim 10 seconden op de 50m vlinderslag en werd daarmee vierde in een tijd van 0:54,39. Dorian zwom een sterke 50m vrije slag. In een tijd van 0:41,30 behaalde zij de vierde plaats.

Een podiumfoto van de DWK-estafettes. DWK 1, bestaande uit (van links naar rechts) Lyzz van Middendorp, Esmee van Harskamp, Teije Baars en Roxan Meijer is Gelders Kampioen. DWK 2, bestaande uit (van links naar rechts) Noor de Vogt, Evi Burgerhart, Mees Jansen en Dorean Iseger is derde geworden.

Stef van de Wal beleefde ook een goed toernooi. Alle afstanden waarop hij aan de start verscheen zwom hij in een persoonlijk record. Zijn beste prestatie leverde hij op de 100m vlinderslag. Met een tijd van 1:48,50 zwom hij een persoonlijk record van 18 seconden.

De allerjongste zwemmers van DWK presteerden ook goed. Olivier Valeijn, nog maar kort geleden begonnen met wedstrijdzwemmen, mocht nu al meedoen aan dit toernooi. Hij zwom twee mooie persoonlijke records. Noor de Vogt en leeftijdsgenootje Evi Burgerhart maakten ook hun debuut. Beide meisjes zwommen hun snelste tijd.

Breedte

Het afgelopen weekend viel het ook op dat DWK in de breedte een goede ontwikkeling doormaakt. Met 16 zwemmers in de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar was DWK de tweede grootste ploeg van het toernooi. Naast de zwemmers die individuele medailles wonnen, vielen ook alle zes de estafetteploegen van DWK in de prijzen. Dit resulteerde in het grootste aantal medailles van het toernooi.

De volgende wedstrijd van de DWK miniorenselectie is de Minioren ClubMeet in Nijmegen op 25 maart. Bij deze teamwedstrijd mag de voltallige selectie weer op jacht gaan naar nieuwe zwemtijden.