2e Heuvelrug circuit in Utrecht

Met een ploeg van 20 zwemmers onder leiding van Marga de Kreek en Joas Groeneveld vertrok DWK zaterdagmiddag richting Utrecht voor de 2e wedstrijd van het Heuvelrug circuit. In deze wedstrijd worden er per zwemmer 3 afstanden gezwommen. De snelste zwemmer over deze 3 afstanden is de winnaar van zijn of haar categorie.  

Zo nam Lieke van den Berg het goud mee naar huis bij de meisjes junioren 4 en Hanna Minderaa bij de dames jeugd 1 /2. Zilver was er voor Tess Jansen bij de meisjes junioren 2, voor Bas van Daatselaar bij de jongens junioren 3,  Jinte van Ginkel bij de meisjes junioren 3, Senna Levering bij de dames Jeugd 1 / 2 en voor Dirk-Johan Wyma bij de Heren Senioren. Maud ten Broek nam het brons mee naar Barneveld in de categorie meisjes junioren 3.

Ook sneuvelden er de nodige persoonlijke records tijdens deze wedstrijd, in aantal gevallen waren dit echt grote verbeteringen. Zo verbeterde Teun van Essen zijn PR op de 100 meter wisselslag met bijna 6 seconden en zwommen Jinte van Ginkel en Anna Spelt respectievelijk bijna 30 en 18 seconden af van hun PR op de 200 meter schoolslag. Chantal van Harten wist ruim 6 seconden onder haar PR te zwemmen op de 100 meter vrije slag en Tess Jansen bijna 4 seconden onder haar PR op de 50 meter vrije slag.

Aan het einde was er nog een estafette waarbij op de 4x 50 meter rugslag werd gestreden om de hoogste plaats op het podium. Hoewel er heel hard werd gezwommen eindigde DWK net naast het podium. Door de inzet van de coaches, officials en diverse ouders die voor het vervoer hebben gezorgd werd het een succesvolle wedstrijd!