post

50m bad seizoen geopend in Utrecht

De derde wedstrijd in het Regio Oost Circuit was afgelopen zondag ook gelijk de eerste 50m bad wedstrijd van het seizoen. Een prima graadmeter om te kijken waar de zwemmers nu staan, zeker nu er een flink trainingsblok aan de gang is.

Aangezien er nu al gelijk bijna 60 persoonlijke records uit 100 starts werd gescoord zit het best goed met de vorm. Vooral goed om te zien dat ook bij de oudere leeftijden er al scherpe tijden neer werden gezet, in vergelijking met de eerste 50m bad wedstrijden van vorig jaar.

In het dagklassement kwamen Sven Potappel, Tygo van de Wal en Nordin Vermeer op het podium terecht bij de junioren 1 en 2. Ruben won de dagprijs bij de junioren 3 en 4 en de heren Ronis van Everdingen, Max Voortman en Thijs Berkhout waren 1, 2 en 3 bij de senioren. Moira Iseger en Yvonne de Graaf werden 2e en 3e bij de meisjes junioren 1 en 2. Clean sweep was er bij de meisjes junioren 3 en 4, met Maryse Kuijper, Fenne de Vogt en Elin Baars. Laura Volkers won bij de meisjes jeugd en Inge Koekoek en Anna Kamphuis bezetten de hoogste twee tredes bij de dames senioren.

De KNZB Regio Oost houd er ook regionale klassementen voor bij en met deze derde wedstrijd op zak deden bijvoorbeeld Sven (voorlopig 3e), Thijs (2e) en vooral Lili Oosting (2e) goede zaken. DWK staat momenteel tweede in het clubklassement.