post

8 finaleplaatsen voor DWK bij voortijdig afgebroken NK

Als gevolg van de weersomstandigheden werden de NK korte baan zwemmen in Den Haag zondag niet af gemaakt. De finales van zondagavond werden wegens het weeralarm geannuleerd. Sneu voor alle deelnemers, een domper voor de organisatie. Vanuit DWK waren 8 sporters actief bij het NK en werden 8 finaleplaatsen behaald en waren Marieke Koekoek, Ronis van Everdingen en Niek Heethaar het meest in vorm.

Medaille

Lars Jacobsen pakte naast een viertal finaleplaatsen op de 400 vrije slag een knappe bronzen medaille in de paralympische S14-klasse, echter de prijsuitreiking kon dus geen doorgang vinden zondagmiddag. Die medaille krijgt hij zeker nog wel. Ronis van Everdingen snelde op de 200m wisselslag naar een knappe 2.08,70 en plaatse zich daarmee voor de B-finale. Daarin wist hij zijn tijd opnieuw te verbeteren naar 2.07,63 en werd daarmee knap vijfde in die finale.

Persoonlijke records

Met twee knappe A-finales op respectievelijk de 50 en 100m rugslag kwam Niek Heethaar tot knappe tijden. ’s Ochtends scherpte hij zijn persoonlijke records aan tot 25.21 en 55.24. Ook op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag liet hij nieuwe persoonlijke records klokken met 25.05 en 51.00. Samen met Max Voortman en Bart Muselaers (die zichzelf op de 100 vlinderslag verbeterde) kwamen Van Everdingen en Heethaar ook in actie op de 4×100 wisselslag estafette. Met 3.48,82 eindigde het DWK-viertal als tiende.

Adrenaline

Bij de dames wist Celine Schoenmaker zich zaterdag met 1.05,04 te plaatsen voor de B-finale. Zowel Celine als haar coach Jeroen Dellebeke hadden pas laat door dat zij zich daarvoor had geplaatst en dus ging Schoenmaker met iets meer adrenaline te water als normaal. Uiteindelijk eindigde zij als achtste in de finale. Marieke Koekoek wist zich na een vervelende diskwalificatie op de openingsdag goed te herpakken en scherpte haar persoonlijke records op de 50 en 100 schoolslag knap aan. Met 34.32 en 1.15.21 eindigde zij als elfde en tiende bij de meisjes jeugd.