post

Actief in Amsterdamse wateren

Afgelopen weekend waren een 7-tal DWK-ers actief in het Open Water in Amsterdam. Op zaterdag was er een wedstrijd op de Bosbaan, zondag togen de zwemmers naar de Gaasperplas.

Zaterdag maakte Daan van Meerveld zijn debuut in het open water op de Bosbaan, hij zwom de 500 m vrije slag bij de minioren 4,5,6 als jongste in het veld en eindigde op een mooie 8e plaats.

Lars Jacobsen was de kilometervreter van het weekend, hij zwom zaterdag de 3000 m vrije slag bij de senioren en de 1000 m vrije slag bij de masters, op de 1000 m vrije slag werd hij verdienstelijk eerste. Zondag zwom hij voor het eerst een 7 km in de Gaasperplas, dit was een goed leermoment voor hem. Hij weet nu dat hij geen eetmoment moet overslaan, zijn energie was aan het eind helemaal op. Toch finishte hij keurig 5 minuten achter de winnaar op een twaalfde plek.

Dennis de Heus zwom zaterdag de 2 km prestatietocht voor triatleten en werd derde.

Iris van Aurich en Greta Wyma zwommen de 1000 m vrije slag en 1000 m schoolslag bij de masters. Iris werd hier derde op de schoolslag. Greta zwom zondag in de Gaasperplas de 1500 m vrije slag en de 1000 m schoolslag, op de schoolslag werd ze derde.

Willy Schoenmaker maakte haar debuut in het open water op zondag in de Gaasperplas. Dit deed ze heel goed, door 250 m voor het einde netjes haar concurrent achter zich te laten en op een keurige derde plaats te eindigen.

Al met al een zeer succesvol weekend, waarbij we de DWK-officials Jeroen Dellebeke en André van Buiten van harte willen bedanken voor hun fungeren tijdens de wedstrijd.

De volgende KNZB open water wedstrijd staat gepland op 6 augustus in Heerjansdam.