Beleid & structuur

Binnen de zwemafdeling wordt er gewerkt met een sporttechnisch beleidsplan. Dat is in de zomer van 2020 herzien en kun je hieronder downloaden. Het beleidsplan is gebaseerd op het KNZB Sportmodel en kent drie belangrijke facetten:

  • Het opleidingsmodel; van zwemles tot wedstrijdsporter
  • Blijf actief; een passend wedstrijd- en trainingsaanbod voor iedere doelgroep
  • Talentontwikkeling; sporters begeleiden om het maximale uit zichzelf te halen

Daarnaast kan de zwemsport niet zonder de mensen er om heen, de trainers, de vrijwilligers en officials. Elke doelgroep wordt op de juiste manier betrokken bij de organisatie van de zwemsport binnen de vereniging.

De zwemcommissie is verantwoordelijk voor de gehele zwemafdeling, van minioren tot trimmers. Daarbij wordt zij ondersteunt door de trainersgroep, de wedstrijdcommissie (organisatie van wedstrijden), officials en de werkgroep activiteiten. De zwemcommissie komt eens in de 4 tot 6 weken bijeen. De voorzitter van de zwemcommissie maakt tevens deel uit van het bestuur van DWK.

NaamRolContact
Martijn de Jongvoorzitter + vertegenwoordiging masters
Rob Mansecretariaatzwemcommissie@dewaterkip.nl
Richard Leveringpenningmeester
Susanne Schuurwedstrijdzaken
Jeroen Dellebekehoofdtrainer
Bea Potappelondersteunend lid t.b.v. minioren

De trainersgroep is verantwoordelijk voor het verzorgen van de dagelijkse training, op basis van een op het sporttechnisch beleidsplan afgeleid jaarplan, het coachen bij wedstrijden en de begeleiding dus van de verschillende sporters. We maken onderscheid in kerntrainers, trainers en eventueel apart nog contactpersonen.

RolNaamContactGroep
KerntrainsterYvonne Baarsyvonne@dewaterkip.nlminioren
TrainsterAnoeska van de Kraatsminioren
TrainsterThirza van de Kraatsminioren
TrainsterIris van Aurichminioren
TrainsterAnnabel Kuipersminioren
StagiaireAnna Kamphuisminioren
CoördinatorJeroen Dellebekejunioren@dewaterkip.nljunioren
TrainerJoas Groeneveldjunioren
TrainerRaphael Mennenjunioren
HoofdtrainerJeroen Dellebekejeroen@dewaterkip.nljeugd-senioren
TrainerRaoul Aardemajeugd-senioren
TrainsterMarga de Kreekjeugd-senioren
TrainerMichel Stomphorstjeugd-senioren
TrainerArthur Keijzerarthur@keijzer-ede.nlmasters
TrainsterCeline Schoenmakermasters
TrainerMaarten Swiersmasters
TrainsterHettie Schakelmasters/sport op maat
TrainerHenk van Reenenmegavanreenen@hetnet.nltrimzwemmers

De wedstrijdcommissie regelt alles rondom de organisatie van thuiswedstrijden en doen ook de inschrijvingen voor alle (uit)wedstrijden. Daarnaast wordt vanuit de wedstrijdcommissie ook het officialbeheer gecoördineerd. Ook de inzet van vrijwilligers bij thuiswedstrijden wordt vanuit deze groep aangestuurd.

NB.: de wedstrijdkalender wordt door de hoofdtrainer in overleg met de coördinatoren vastgesteld.

Zonder officials geen wedstrijden! Binnen DWK hebben we gelukkig een groot officialbestand waardoor we veel wedstrijden kunnen organiseren. In de wedstrijdcommissie wordt de inzet van de officials gecoördineerd, bij vragen kun je in ieder geval mailen met officialbeheer@dewaterkip.nl

Je kunt overigens al vanaf je 16e een officialcursus volgen. Vind je het leuk om de zwemsport vanuit een ander perspectief te beleven? Uitbreiding van het officialteam is altijd welkom!

Sporten binnen een vereniging betekent ook dat je naast alle trainingen en wedstrijden samen met elkaar tijd doorbrengt. Daar komt de werkgroep activiteiten om de hoek kijken. Een team van voornamelijk sporters die periodiek leuke dingen organiseren om de samenhang en het sociale aspect te bevorderen! Wil je ook wat betekenen? Laat het weten aan je trainer(s).

Downloads

Sporttechnisch beleidsplan Zwemmen
Zwemgids 2022-2023
Depotregeling startgelden zwemmen