post

Clubrecords voor masters DWK bij thuiswedstrijden

Zaterdag 24 juni vond in het zwembad van de Veluwehal deel 3 plaats van de Masterswedstrijden
Midden-Nederland. Er deden maar liefst 11 DWK-masters mee aan de individuele nummers en voor
de estafettes werden ze nog met 2 anderen aangevuld. Ook 3 waterpolosters maakten deel uit van
deze ploeg. Erg leuk dat ze meededen. Misschien smaakte het naar meer.

De wedstrijd startte met 100m wisselslag. Serie 1 was een volledige DWK serie. Martine Koumassa, Greta Wyma, Ingrid Kaptein en Jennie Resink zwommen allemaal sneller dan hun inschrijftijd. Voor Greta en Jennie was het een beste seizoenstijd. Martine en Ingrid zwommen deze afstand voor het eerst en waren zeer tevreden met hun tijd. Martine wist zelfs met 1.58,47 een clubrecord 35+ te zwemmen.

De 25m vrije slag is altijd een leuk nummer voor de minder ervaren zwemmers. John van Middendorp zwom zijn eerste wedstrijd en dook zowel op dit nummer als de 100m vrije slag ruim onder zijn inschrijftijden. Waterpoloster Laura van der Graaf zwom ook naar snelle tijden. Zowel op de 25m vrije slag als de 50m rugslag en de 100m vrije slag in de estafette was ze ruim sneller dan haar inschrijftijden.

De 200m schoolslag leverde Willy Schoenmaker een beste seizoenstijd op en op de 800m vrije slag zwom ze naar een dik pr. Waterpoloster Mireille Ruiter had nog fanatiek getraind voor de 200m schoolslag. Een foutje in haar slag kon ze gelukkig snel afleren. Het resultaat was een snellere tijd dan haar inschrijftijd. Een ware strijd was er op de 200m schoolslag tussen Jeroen Dellebeke en Martijn de Jong. Naast elkaar zwommen ze naar een tijd onder de 3 minuten. Voor Martijn de 2e keer in korte tijd. Voor Jeroen leverde het een clubrecord (40+) op. Ook zijn 100m tussentijd was een clubrecord. Hierna waren de heren wel leeg. De 100m vrije slag, zowel individueel als in de estafette, kwam te snel voor goede tijden.

Jaap Snapper had zich de laatste weken vooral op de 100m vrije slag gefocust om in de estafette goed voor de dag te komen, maar ook zijn 25m vrije slag en 50m rugslag gingen prima. De 50m rugslag leverde een clubrecord (60+) op.

Estafettes zijn altijd een mooi spektakelstuk. Er deden 3 DWK teams mee. DWK 1, met Mireille, Martine, waterpoloster Thirza van de Kraats en Laura, zwom naar een clubrecord D100+. Bij DWK 2 (Ingrid, Greta, Martijn en Jeroen) viel vooral Ingrid op met een tijd ruim onder haar inschrijftijd. DWK 3, met Jaap, Willy, Jennie en Gerco Schakel, zwom een clubrecord G240+. Ze hebben de ambitie om dat de komende jaren te gaan verbeteren. De tijd van startzwemmer Jaap betekende weer een 60+ clubrecord, evenals zijn 50m tussentijd. We waren blij dat Gerco na zijn buikoperatie in staat was mee te zwemmen, waardoor dit clubrecord mogelijk was.

Uiteraard is er een bedankje op z’n plaats voor alle officials. Zonder jullie geen wedstrijd. Speciaal bedankje voor Mireille Frunt. Het maken van deze wedstrijd heeft haar heel wat energie gekost. Al met al een leuke wedstrijd aan het eind van het seizoen. Nu een lekkere zomerstop en in september starten we vol nieuwe energie het volgende seizoen.

Aansluitend op de masterswedstrijd werden er ook lange afstanden voor junioren, jeugd en senioren gezwommen. Hier kwamen serieus knappe tijden op de klokken, zo tegen het eind van het seizoen. Op de 800m vrije slag waren Tygo van der Wal en Nordin Vermeer op dreef met respectievelijk 10.55,8 en 11.07,8. Voor bijna alle zwemmers was het een lange afstand die ze nog nooit gedaan hadden. Laura Volkers zette de snelste tijd neer op de 1500m, 20.23,6, de vierde tijd in Gelderland dit seizoen.