post

Clubrecords voor Van Aurich en Schoenmaker

Ingrid Helmich Official van Verdienste

Naast alle andere wedstrijden waar zwemmers van DWK deelnemen, gaan ook de masters door met hun eigen wedstrijden. Deze keer gingen Greta Wyma (D50+), Iris van Aurich (D55+), Jennie Resink (D60+) en Willy Schoenmaker (D65+) 17 maart naar Almere voor deel 3 Van het Zuyderzee Masters Circuit.

Greta had een zwaar programma met 400m wisselslag, 50m vrije slag en 200m rugslag, terwijl ze de laatste weken aardig in de lappenmand zit. Ze zwom voor nu goed genoeg en ze was blij dat ze die 400m wissel had volgehouden.

Iris was tevreden met haar 400m wisselslag en 100m schoolslag, op beide afstanden 1 e . Sprinten, in dit geval op de 25m vlinderslag, blijft ze lastig vinden. Jennie had de laatste tijd veel geoefend op haar schoolslagtechniek en ze was daarmee sneller dan ze als 60 +er was geweest. Haar 50m vrije slag viel wat tegen, maar de 200m rugslag ging heel goed, zonder mislukte keerpunten.

Willy liet deze keer de langere afstanden aan zich voorbij gaan. Ze zwom 25m vrije slag, 100m schoolslag, 50m vrije slag en 25m vlinderslag. Op haar favoriete schoolslag zat ze maar iets boven haar pr. Ze had lekker gezwommen. Iris en Willy zwemmen dit jaar in een nieuwe leeftijdscategorie en dat levert elke wedstrijd weer enkele clubrecords op. Voor Iris op de 100m schoolslag, 100m vlinderslag en 400m wisselslag. Voor Willy op de 50m vrije slag en de 100m schoolslag.

Geen wedstrijd zonder officials. Bij deze wedstrijd waren er 32 (!) aanwezig, waardoor de wedstrijd lekker vlot verliep met dubbele jury. Ingrid Helmich bedankt dat je met ons mee wilde gaan. Leuk detail, Ingrid is onlangs Official van Verdienste geworden binnen de Regio Oost, met bijbehorende oorkonde en speldje. Gefeliciteerd Ingrid!