post

Combinatieteam DWK en Dedemsvaart AC wint regionale finale DSL

Het combinatieteam van DWK en Dedemsvaart AC (The Roosters) heeft de regionale finale van de Dutch Swimming League overtuigend gewonnen. Met een voorsprong van zo’n 100 punten werden de teams De Jekko’s en de Handstoffers in de eigen Veluwehal verslagen.

Via twee sterke voorrondes in januari en februari plaatsten zij zich relatief eenvoudig voor de regionale finale. Voor de landelijke finale die ook in hetzelfde weekend is kwamen ze net een plek tekort.

Vrijwel alle estafettes en koppelraces (een estafette die je als tweetal doet, in plaats van met vier zwemmers) waren een prooi voor de thuisploeg. En met overwinningen voor Leon van den Hoff (3x), twee keer Ronis van Everdingen en dikke punten bij de afvalraces voor Celine Schoenmaker, Niek Heethaar en nogmaals Leon van den Hoff werd de totaalscore van 707 punten bepaald.

Het is een pittige wedstrijd, waarbij met een beetje pech je al meer dan vijf keer zal racen in slechts twee uur tijd. Knappe races waren er verder van Annabel Kuipers, Inge en Marieke Koekoek, Anoeska van de Kraats, Lindi Bos, Max Voortman en Joas Groeneveld.

Max zette met zijn 29.66 op de 50m schoolslag de beste prestatie van de dag neer bij de heren. Beste seizoenstijden waren er voor Lindi Bos, Annabel Kuipers op de 100 wissel met respectievelijk 1.14.0 en 1.09.9. Anoeska van de Kraats zette ook een beste seizoenstijd neer op de 50 school met 36.43.