post

De kop is er af! Heuvelrugcircuit in Veenendaal levert 14 medailles op

Zaterdag 17 september zwom een groot aantal van de junioren en jeugd zwemmers van DWK hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ook enkele senioren zwemmers waren van de partij tijdens de eerste Heuvelrug wedstrijd in Veenendaal. Tijdens de wedstrijd werden er per zwemmer 3 afstanden gezwommen. De snelste zwemmer over deze 3 afstanden werd de winnaar in zijn of haar categorie. De wedstrijd was met 14 medailles een groot succes voor de DWK selectie.

Bij de meisjes junioren 1 won Mare de Vogt brons. Bij meisjes junioren 2 kleurde het podium volledig oranje met Elin Baars, Maryse Kuijper en Tessa van Beek. Karlijn Siderius, Laura Volkers en Senna Levering gingen naar huis met goud bij de respectievelijk meisjes junioren 3 , 4 en jeugd 1/2. Ook waren er medailles voor Jinte van Ginkel (zilver – jeugd 1/2) en Hanna Minderaa (brons – senioren).

Bij de jongens was er succes voor Tygo van de Wal en Nordin Vermeer met respectievelijk zilver en brons bij junioren 1. Ruben Baars nam het goud bij junioren 2 mee naar Barneveld en Quinn Frunt en Bas van Daatselaar het zilver bij respectievelijk junioren 3 en 4. Teun van Essen won zilver bij de senioren.

Naast succes over de diverse klassementen was er ook individueel succes want ondanks dat het  seizoen nog maar net begonnen is gingen bijna alle zwemmers naar huis met 1 of meerdere PR’s. Zo wisten o.a. Miranda van Vliet en Jolijn van de Burgwal hun PR op de 50 meter vrije slag flink aan te scherpen, net als Colinda Top en Jorne Pol op de 50 meter schoolslag.

Aan het einde was er nog een estafette over 4x 50 meter vlinderslag waarbij het eerste team van DWK een mooie 2e plaats veroverde nipt achter concurrent Zwemclub Zeist en het tweede team van DWK 4e werd. Door de inzet van de coaches, officials en diverse ouders die voor het vervoer hebben gezorgd werd het een succesvolle wedstrijd en een mooie start van het seizoen!