post

Deel zwemselectie traint onder de zon in Calella

Een deel van de DWK zwemselectie traint momenteel onder de Spaanse zon in Calella. Onder prima omstandigheden wordt er hard getraind en wordt de basis gelegd onder mooie prestaties bij de GK en de NK, medio juni. Coaches Gerald en Jeroen begeleiden de sporters.

Voor meer foto’s, check onderstaande galerij

Vorige week dinsdag is de ploeg vertrokken vanaf Brussel en laat in de avond landden de zwemmers in Girona. Na een busritje werden we afgezet bij ons hotel, op 3 minuten lopen vanaf het zwembad, 2 minuten van het strand en met een supermarkt voor de deur. Alle gemakken dichtbij, zodat we ons deze week alleen maar hoeven te richten op zwemmen, eten en slapen!

Dagelijks wordt er twee keer getraind, ‘s ochtends van 7.00 tot 9.00u, en ‘s middags van 14.30 tot 16.30u. ‘s Middags is het heerlijk trainen in de zon! Af en toe wordt er krachttraining gedaan, als dat nog fatsoenlijk kan. Soms zijn de trainingen zo intensief dat een krachttraining daarna eigenlijk niet te doen is. De eerste helft van de trainingsweek, woensdag t/m zaterdag was nog rustig met veel aandacht voor zwemtechniek en conditiewerk. Vrijdagmiddag sloten we dat intensief af met een lactaatproductieset van 2, 4, 6 en 8x50m, waarbij het tempo steeds meer werd opgevoerd. Gas en la Piruleta, zouden ze hier zeggen!

Afgelopen weekend was het wat relaxter en hebben we de sporters zaterdagmiddag het dorp in gestuurd met een foto-speurtocht, gecombineerd met wat opdrachtjes. Zondag was helemaal vrij en zijn we met de trein een dagje naar Barcelona (een uurtje onderweg) gegaan.

Het tweede trainingsblok loopt van maandag t/m donderdagochtend, waarbij elke dag ‘s ochtends ontspannen is en de focus op conditie en techniek ligt. ‘s Middags is het dan intensief met aeroob vermogen (maandag), lactaatproductie (dinsdag) en lactaattolerantie (woensdag). Vanmiddag wordt het dus echt knallen met racekleding! We hebben er zin in 🙂

Morgenochtend nog een hersteltraining en dan in de loop van de middag met de bus terug naar het vliegveld. We gaan voor mooie resultaten bij de komende wedstrijden!

Jeroen

Check onze insta-stories en posts voor dagelijks verslag!