post

Drie keer zilver, vijf keer brons en 10 clubrecords op ONMK in Amersfoort

Van 4 t/m 7 mei vond het Open Nederlands Masters Kampioenschap plaats in het Amarena bad in Amersfoort. Hieraan deden 8 zwemmers van DWK mee, te weten Iris van Aurich (50+), Marjo Huisman (45+), Lars Jacobsen (25+), Martijn de Jong (50+), Annabel Kuipers (20+), Willy Schoenmakern(60+), Maarten Swiers (30+) en Greta Wyma (50+).

Op donderdag werd traditiegetrouw gestart met de 1500 m vrije slag. Dit begon goed met twee bronzen plakken voor Lars Jacobsen en Iris van Aurich allebei in een persoonlijk record. Ook Greta Wyma deed dit goed in een persoonlijk 50+ record. De volgende dag werd het goede zwemmen voortgezet, Iris haalde nog een bronzen plak in een persoonlijk record op de 200 m schoolslag, Martijn de Jong (50+) deed dit ook op dezelfde afstand. Bij de laatste afstand van die dag zwommen Greta, Iris, Martijn en Lars naar een zilveren medaille.

Zaterdag was de voltallige ploeg aanwezig, onder leiding van Maarten Swiers. ’s Ochtends zwom Lars de 800 m vrije slag in een persoonlijk en clubrecord, later op de dag zwom hij ook de 200 m vrije slag en 200 m rugslag. Martijn de Jong zwom die dag persoonlijke records op zowel de 200 m rugslag en 100 m schoolslag. Annabel zwom naar een clubrecord op de 50 m vlinderslag en een beste seizoentijd op de 100 m schoolslag. Greta zwom ook een beste seizoentijd op de 100 m schoolslag, samen met Iris. Grote verrassing van het toernooi was Marjo Huisman, die na jaren gestopt te zijn met zwemmen dit toernooi twee keer persoonlijk zilver won op de 50 m schoolslag en 100 m schoolslag.

Op zaterdag werden ook nog twee estafettes gezwommen, te weten de 4×100 m vrije slag met Maarten, Iris, Annabel en Lars, deze estafette werd netjes vierde in een snellere tijd dan de inschrijftijd. De ploeg bestaande uit Iris, Marjo, Annabel en Greta werd verrassend derde op de 4×50 m wisselslag in ook een tijd sneller dan de inschrijftijd.

Op de slotdag van het toernooi persten Greta en Iris er nog een 800 m vrije slag uit. ’s Middags zwom Lars de 100 m vrije slag en 100 m rugslag en Willy en Marjo de 50 m schoolslag. Willy deed dit in een beste seizoentijd. Al met al kunnen de zwemmers terugkijken op een zeer geslaagd ONMK.