post

Drukke eerste ronde Regio Oost Circuit in Barneveld

De eerste wedstrijd van het zwemseizoen in het eigen Veluwehal-zwembad was direct een groot succes. Niet in de eerste plaats vanwege de gezellige drukte rondom het bad, maar zeker ook omdat de coaches zeer tevreden zijn met de resultaten na slechts enkele weken training.

In het eigen bad werd eerste ronde van het Regio Oost Circuit gehouden. Naast dat het ging om het zetten van de eerste tijden van het seizoen werden ook al gelijk prijzen uitgedeeld, zoals gebruikelijk bij dit circuit. Op basis van drie afstanden, bij elkaar opgeteld met FINA punten, werden er klassementen bijgehouden.

In die klassementen vielen Yvonne de Graaf (zilver), Anouk van der Steeg (brons) in de prijzen bij de meisjes junioren 1 en 2. Maryse Kuijper en Fenne de Vogt pakten eveneens zilver en brons bij de junioren 3 en 4. Laura Volkers won het klassement bij de meisjes jeugd, gevolgd door Jinte van Ginkel. Bij de jongens pakten Nordin Vermeer en Sven Potappel het zilver en brons bij de junioren 1 en 2, wist Quinn Frunt als tweede te eindigen bij de junioren 3 en 4 en eindigden Ronis van Everdingen, Marijn Snel en Thijs Berkhout bij de heren senioren op het podium.

Bijna 60 van de 115 persoonlijke starts werden afgesloten in een nieuw persoonlijk record. De grootste relatieve verbetering was er voor Milouck Frunt, die op de 400 vrije slag bijna 70 seconden van haar tijd af zwom.