DWK blijft op kop in C-klasse zwemcompetitie

Afgelopen zaterdag waren de twee competitie-ploegen van DWK op pad, beide ploegen hadden een uitwedstrijd. DWK-2 ging op bezoek in Hattem, DWK-1 iets verderop in Kampen. Beide ploegen lieten zich weer van de beste kant zien, wat er voor zorgde dat het tweede team nog sterker bovenaan staat in de regionale C-klasse en dat het eerste team is opgeklommen naar de achtste plaats in de Eerste divisie.

DWK-1 deed goed van zich spreken en liet zelfs de vierde score zien deze ronde. Met zo’n 40 nieuwe persoonlijke records werd in vrijwel elke linie, van junioren tot senioren goed gezwommen. Enkele sporters wisten ook hun startbewijs voor de NK begin december veilig te stellen. Belangrijke overwinningen waren er voor Max Voortman (100 schoolslag), Laura Volkers (100 rugslag), Vera Renshof (200 vrije slag), Hanna Minderaa (50 vlinderslag), Inge Koekoek (100 schoolslag), Niek Heethaar (200 wissel- en vrije slag) en Sybren Beeksma (50 vlinderslag). De heren waren ook oppermachtig op de 4×50 vrije slag, met 1.34,81 nestelden zij zich in de top-10 van Nederland. De dames 4×100 wisselslag eindigde op een goede tweede plek in 4.29,15, net iets boven het resultaat van vorige week bij de Nederlandse Estafettekampioenschappen.

Het zwembad in Hattem was toneel voor de B- en C-klasse in de regionale competitie. Met een score van 2615 punten lopen de Kippen iets uit op de achtervolgers uit Borculo en Putten. Met onder andere winst voor Iris van Aurich (100 schoolslag), Tessa van Beek (50 vrij en 100 rugslag), Teun van Essen (100 vrij en 50 vlinderslag), Lars Jacobsen (200 wisselslag) en Elena Looijen (50 rugslag) werden ook een kleine 25 persoonlijke records gevestigd. De afsluitende estafette was ook spannend, de dames tikten als eerste aan en de heren snelden naar de tweede plek.

‘’De zwemcompetitie loopt erg goed binnen de zwemselecties van DWK. Een ideale mix van junioren, jeugd en senioren en ook enkele masters die meedoen is goed zichtbaar dat zwemmen wel degelijk een teamsport kan zijn.’’, aldus hoofdcoach Jeroen Dellebeke, die de ploegen, de betrokken trainers en vrijwilligers complimenteert met de behaalde resultaten.