post

DWK doet wederom goede zaken in Eerste Divisie KNZB Zwemcompetitie

Met een puntenaantal van 6093 seconden nestelt de ploeg uit Barneveld zich nog zekerder in de top van de Eerste Divisie van de KNZB Zwemcompetitie. Hoewel de thuisploeg Deltasteur wel iets sneller was en boven DWK zal eindigen is het resultaat goed. Met sterk zwemmen van de jongere leeftijden en verassende resultaten bij de senioren kwam DWK sterk voor de dag in Kampen.

Op het programma stond onder andere de zware 400m wisselslag voor de junioren. Maar DWK beschikt over een sterke lichting en de meiden Karlijn Siderius en Tess Jansen noteerden de snelste tijden met respectievelijk 5.39,6 en 6.09,0. Siderius won ook de 100 vrije slag met een knappe 1.04,6.

Bij de competitie gaat het niet om de winst maar vooral om de tijden. Per onderdeel tellen de snelste twee resultaten en dus is breedte in de ploeg van groot belang. Bij de heren senioren deden Niek Heethaar, Max Voortman en Ronis van Everdingen zich op dat vlak goed gelden. Van Everdingen won de 200 school, vlak voor Max Voortman, én de 200 rugslag, vlak voor Niek Heethaar. Niek won op zijn beurt de 50 vlinder. Voortman verraste met een sterke 200 schoolslag. Met 2.27,4 was dat een persoonlijk record, wat alweer dateerde van 2017.

Ereplaatsen waren er verder ook voor Elin Baars, Tessa van Beek, Marieke Koekoek, Ruben Baars, Lili Oosting, Sofie van Poecke en Celine Schoenmaker. De 4×100 wisselslag estafettes werden bij de meisjes junioren en de heren senioren gewonnen. De dames zetten een tijd neer van 4’20 op de 4×100 vrije slag en de jongens junioren wisten op dezelfde afstand tweede te worden.

De slotronde van de KNZB Zwemcompetitie is op 22 april. Dan weten we definitief of DWK terug zal keren naar de Eredivisie.

Tweede team

DWK-2 kwam zaterdag in Hattem in actie in de B-klasse van de regionale zwemcompetitie. De ploeg, onder leiding van coaches Marga de Kreek en Joas Groeneveld, deed wederom goede zaken en nestelt zich ook in de top van het klassement. Met 2721 punten staan ze op een voorlopige vierde plaats, waarbij de top-3 recht geeft op promotie naar de A-klasse. Dat zal nog spannend worden bij de laatste ronde op 22 april.

Knappe en belangrijke overwinningen waren er voor Joas Groeneveld (2x), Myrthe Rijpma, Gerlin van de Krol, Yanou Vaessen en de heren estafette 4×50 wisselslag. Yanou Vaessen sprong er in ogen van de coaches uit met haar zege op de 100 vlinderslag, waarmee ze een fraai persoonlijk record noteerde van 1.28,6. Andere ereplaatsen kwamen op naam van Jorne Pol, Thelma van der Lee, Elena Looijen, Anna en Eva Spelt, Teun van Essen, Jade Hazeleger, Moira Iseger en Yara Wegman.

Veel persoonlijke records werden er ook gevestigd. Iets minder dan de helft van alle races waren nieuwe besttijden. Meest opvallende was die van Moira Iseger, die op de 100 schoolslag zichzelf verbeterde van 2.07,5 naar 1.51,6.

Ook het tweede team heeft dus de slotwedstrijd op 22 april, in het eigen Veluwehal zwembad. Een promotie van het 2e team zou het DWK-feest die avond helemaal compleet maken.