post

DWK handhaaft op sterke wijze in Eredivisie zwemmen

Foto: Nicolaas van Everdingen

Met een uiterste krachtsinspanning heeft de zwemploeg van DWK afgelopen zaterdag zich weten te handhaven in de Eredivisie. De voorsprong van 8 seconden op directe concurrent Deltasteur uit Kampen werd uitgebouwd naar 26 seconden en daarmee eindigt DWK precies boven de degradatiestreep, als veertiende.

Het was een zware laatste ronde, met onder andere de 400 wisselslag voor de jeugdigen en de 200 vlinderslag voor de senioren. Ook de estafettes waren van grote invloed op het competitieresultaat. Direct vanaf begin werden al belangrijke punten gescoord, want de wisselslagestafette bij de heren werd overtuigend gewonnen door Ronis van Everdingen, Thijs Berkhout, Bart Muselaers en Max Voortman in 4.00,23. De dames 4×100 vrije slag met Tessa van Beek, Annabel Kuipers, Marieke Koekoek en Celine Schoenmaker tikten met 4.09,57 als derde aan.

Daarna was het de beurt aan de junioren op de 4×200 wisselslag estafette. Deze zwommen ze al eerder dit seizoen in een oudere categorie. Nu ging het iets sneller. Elin Baars, Ruben Baars, Karlijn Siderius en Quinn Frunt snelden naar 10,05.92, en tikten als eerste aan.

De gehele zwemploeg zwom naar behoorlijke tijden. Grote persoonlijke records werden behaald op de nummers die niet vaak gezwommen worden, zoals die 400 wisselslag en 200 vlinderslag. Uitschieter was die van Thijs Berkhout op die 200 vlinder, ruim 60 seconden verbetering.

Overwinningen waren er voor Ronis van Everdingen (100 vrije slag, 200 vlinderslag en 200 wisselslag), Max Voortman (50 rugslag), Sven Potappel (100 vrije slag en 400 wisselslag junioren), Tessa van Beek (100 vrije slag en 200 wisselslag) en ook nog de jonge junioren op de 4×50 wisselslag estafette. Daar tekenden Yvonne de Graaf, Tygo van de Wal, Sven Potappel en Anouk van der Steeg voor de winst.

DWK zwemt volgend jaar dus nog steeds op het allerhoogste niveau in Nederland. De focus van de trainingen zal de komende weken gericht zijn op internationale wedstrijden in Antwerpen, medio april en daarna de Gelderse Kampioenschappen in mei, gevolgd door de diverse Nederlandse Kampioenschappen.

Foto’s van Nicolaas van Everdingen. | Uitslagen via livetiming | Eindstand KNZB Zwemcompetitie