DWK hervat wedstrijdprogramma

De zwemploeg van DWK is de afgelopen weken weer rustig opgestart met het aanbieden van zwemwedstrijden voor haar leden. Dat begon op Hemelvaartsdag met een onderlinge wedstrijd met collega vereniging ZPC uit Amersfoort en afgelopen weekend stond de 3e wedstrijd in rij op de agenda. Dit keer met alleen eigen leden en vanwege de grote groepen werd het gesplitst in een middag- en een avondwedstrijd, zodat met name de 18+ goed de 1.5m afstand konden houden.

De dames van start bij de SKINS-afvalrace over 50m schoolslag

In de middag was het vooral de beurt aan de jongere zwemmers, waarbij een grote groep kinderen voor de allereerste keer een wedstrijdje deden. Voor deze groep 6-8 jarigen, de Swimkick genoemd, stonden 25 meters op het programma. Voor enkele kinderen was het erg spannend maar de meesten deden het heel netjes en zwommen al mooie tijden.

Bijna 60 kinderen deden ’s middags mee en dat resulteerde uiteindelijk in meer dan 80 nieuwe persoonlijke records. Er werd dus erg goed gezwommen bij een van de eerste wedstrijden van dit bijzonder vreemde zwemseizoen.  Een uitgebreider wedstrijdverslag is hier terug te lezen.

De avondwedstrijd was een bijzondere. Het werd een teamwedstrijd waarbij ongebruikelijke onderdelen op het programma stonden, zoals alleen benen of alleen armen, of een estafette die met 2 zwemmers gedaan moest worden in plaats van de gebruikelijker vier. Ook zat er afhankelijkheid in, wat bijvoorbeeld er voor zorgde dat de slag van de afvalrace die aan het eind stond gepland pas bepaald kon worden als de uitslag van de wir-war-wisselslag bekend was.

Met een mix van jeugd, 15-18 jarigen, senioren én masters werden twee teams gevormd. De Red Roosters en de Orange Lions streden in een teamklassement om de winst en aanvullend was er ook een prijs voor de Most Valuable Player; de sporter die de meeste punten verzamelde. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en pas bij de laatste onderdelen viel de beslissing, in het voordeel van de Orange Lions. Om de prijzen goed te verdelen ging de MVP-prijs juist naar de Red Roosters.

Geef een antwoord