post

DWK in de prijzen bij Regionale Estafettekampioenschappen

Met brons voor de dames senioren, zilver voor de meisjes junioren en goud voor de heren senioren is DWK succesvol teruggekomen van de Regionale Estafettekampioenschappen, die afgelopen zaterdag in Zwolle zijn gehouden. Coaches Raphael Mennen en Jeroen Dellebeke kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijd, waarbij zwemmers en zwemsters tot het uiterste gingen voor mooie prestaties.

De bronzen plak, overigens was het op papier een gedeelde tweede plaats, maar op basis van onderlinge resultaten met De Dinkel uit Denekamp zijn de DWK-dames Annabel Kuipers, Marieke en Inge Koekoek, Lindi Bos en Celine Schoenmaker als derde geklasseerd. Sterk was het optreden op de schoolslag- en wisselslag estafette; waar zij respectievelijk tweede en derde op werden.

De meisjes junioren waren na vijf tweede plaatsen op de verschillende estafettes al verzekerd van de tweede plaats, achter Aqua Novio ’94 uit Nijmegen. Op de rug-, school- en vlinderslag estafettes zetten de meiden ook knappe clubrecords neer.  De jongens deden goed volgen, want ook zij wisten op deze drie onderdelen clubrecords te vestigen.

Voor de heren senioren, die als snelsten geplaatst stonden, werd het met drie overwinningen op zak in het laatste onderdeel, de 4×50 schoolslag beslissend. Daar moest minimaal een tweede plek behaald te worden om er met de eindwinst vandoor te gaan. Die laatste opdracht lukte, waardoor Dries Mostert, Niek Heethaar, Thijs Berkhout, Marijn Snel, Hans Stoffers, Max Voortman en Ronis van Everdingen de hoogste trede van het kleine podium mochten beklimmen.