post

DWK-junioren maken indruk bij NK in Eindhoven

Het zestal zwemmers dat namens DWK afgelopen weekend in Eindhoven heeft meegedaan aan de NK voor junioren is thuis gekomen met een vracht aan persoonlijke records. DWK was met 36 persoonlijke records op 42 starts relatief de beste club waar de meeste progressie werd gemaakt van Nederland, en dat is iets waar de coaches Raphael Mennen en Joas Groeneveld heel trots op zijn!

Ruben Baars kwam bij de jongens junioren uit op 10 onderdelen, net als dat Maryse Kuijper, Elin Baars en Tessa van Beek dat deden bij de meiden. De 100 meters rug-, school-, vlinder- en vrije slag, de 200 rug-, school-, wissel en vrije slag en de 400 vrije slag én wisselslag. Op basis van een bepaalde puntentelling werd alles bij elkaar opgeteld en Ruben wist daarin een uitstekende 8e plaats te bereiken, goed voor een kampioenschapsdiploma. Zijn beste prestaties waren de 100 en 200 vrije slag, waarop hij met respectievelijk 57.5 en 2.09 zichzelf sterk verbeterde en een vierde en vijfde plaats bemachtigde.

Laura Volkers en Karlijn Siderius kwamen op de laatste dag van het toernooi uit op de 100m rugslag en wisten dicht bij hun persoonlijke records te zwemmen. Elin Baars etaleerde haar veelzijdigheid met haar beste klasseringen op de 200 en 400m wisselslag, een 9e en 8e plaats. De grootste verbetering maakte zij op de 200m schoolslag, in een knappe 3.05,8. Tessa van Beek kwam juist het best voor de dag op de rugslag onderdelen. Op de 100m een knappe tiende plek (1.13,2) en op de dubbele afstand eindigde zij zelfs als zevende van Nederland (2.37,7). Maryse Kuijper snelde op de 100m vrije slag naar een heel knappe 1.05,4, waarmee zij ook tiende van Nederland werd. Zij verbeterde zich het sterkst op de 200m wisselslag met 2.48,5.

In het meisjes klassement eindigde Elin Baars als hoogste, met een knappe 14e plaats, op de voet gevolgd door Van Beek die 16e werd. Maryse Kuijper behaalde ook een top-30 klassering, zij werd 29e. Er mochten slechts 50 sporters van deze leeftijdsgroep deelnemen aan het NJK, zowel bij de jongens als de meisjes, waardoor de prestaties nog extra bijzonder zijn te noemen.