post

DWK kampioen C-klasse Zwemcompetitie

BARNEVELD – In eigen bad was het tweede team van DWK afgelopen zaterdag oppermachtig in de laatste ronde van de KNZB Zwemcompetitie. In de C-klasse van de KNZB regio Oost werd elke ronde al gewonnen, dus ook de laatste was een ‘kat in het bakkie’. Het Kampioenschap van de C-klasse is daarmee een feit en de ploeg promoveert naar de B-klasse!

Coaches Truus Boogaard, Yvonne Baars en Raoul Aardema zagen hun zwemmers flinke progressie maken. 37 van de 56 races werden afgesloten in persoonlijke records. Winst was er voor Tessa van Beek (200 vrije slag, 50 schoolslag), Teun van Essen (100 vlinder, 100 wissel), Yvonne de Graaf (100 vrij), Jarno van Lagen (100 vlinder), Diane Schoenmaker (50 vrij, 100 vlinder), Mare de Vogt (100 wissel) en alle vier de estafetteploegen. ,,Met veel plezier, enthousiasme en inzet kun je alles bereiken en ook kampioen worden! Als trainers kun je dan alleen maar trots zijn.’’, aldus Raoul.

Het eerste competitie-team kon de laatste races van hun clubgenoten aanmoedigen vanaf de tribune. Zij waren eerder op de dag in Zwolle geweest voor hun laatste ronde. Ondanks enkele afmeldingen werd er toch weer goed gezwommen en dat resulteerde in klinkende resultaten.

Overwinningen waren er voor Ronis van Everdingen (200 rugslag), Niek Heethaar (50 vrij), Vera Renshof (50 vrij), Celine Schoenmaker (200 rug en 100 vlinder). Op de estafettes werden belangrijke punten gescoord, waarna de eindstand op een score van 4509 punten uitkwam. Over alle vijf de rondes komt het totaal bij DWK-1 op 15.578 punten en daarmee eindigt de ploeg op de 9e plek in de Eerste Divisie; precies in het linker rijtje.

Nu de competitie is afgerond komt de focus volledig te liggen op de Gelderse Kampioenschappen die medio mei in Nijmegen gehouden worden. Ter voorbereiding op deze wedstrijden, en de NK later in juni, vertrekt een select gezelschap aanstaande dinsdag naar de Spaanse zon voor een trainingsstage.