post

DWK met tiental zwemmers naar NK Amersfoort

Met tien zwemmers zal DWK de komende dagen actief zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen in Amersfoort. Het toernooi, dat ook geld als laatste kans voor plaatsing voor de Olympische Spelen, zal sterk bezet zijn.

Met Inge en Marieke Koekoek, Vera Renshof, Max Voortman, Bart Muselaers, Lars Jacobsen, Niek Heethaar, Thijs Berkhout, Ronis van Everdingen en Ruben Baars staat er een ploeg die ook zeker voor een aantal finaleplaatsen kan gaan. Van Everdingen en Heethaar voeren de ploeg aan met respectievelijk zeven en zes persoonlijke starts.

Voor Ruben Baars heeft dit toernooi een extra randje. Hij kan zich als junior bij deze NK kwalificeren voor het vervangende EYOF-toernooi. Normaliter wordt dit in de ‘oneven jaren’ georganiseerd en heet voluit het “European Youth Olympic Festival”. De KNZB organiseert zelf een vervangende wedstrijd in de ‘even jaren’. Een eerste kennismaking met de Olympische evenementen. Zijn inzet: de 50 en 100 vrije slag én de 100 schoolslag. Bij de eerdere Eindhoven Qualification Meet voldeed hij al aan de eis op de 100 vrije slag.

Naast individuele wedstrijden komt DWK ook in actie op twee estafettes. De 4×100 vrije slag gemengd met Niek Heethaar, Inge Koekoek, Vera Renshof en Ronis van Everdingen zal op vrijdagmiddag het finaleprogramma openen. Daarnaast is er ook ingeschreven op de 4×100 wisselslag, waarmee de finales op zaterdag worden besloten. In de formatie Heethaar, Berkhout, Muselaers en Van Everdingen was bij de afgelopen Gelderse Kampioenschappen al een sterke tijd neergezet. Een klassering in de top-8 lijkt haalbaar.

Coaches Raoul Aardema en Jeroen Dellebeke kijken uit naar het toernooi. “Er is echt hard getraind de afgelopen maanden, dus we hopen dat dat zich laat uitbetalen in mooie resultaten”, aldus de DWK-trainers.