post

DWK met zes zwemmers naar NJK Eindhoven

Dit weekend worden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen junioren gehouden. Vanaf vrijdagmiddag 16.00u komen bijna 350 sporters uit het hele land in actie. Met zes zwemmers is DWK na enkele krappe jaren weer goed vertegenwoordigd. Nieuw aan de NJK de afgelopen jaren is het werken met klassementen, vergelijkbaar met de meerkamp bij atletiek.

De jongste jaargangen plaatsen zich via 6 afstanden, opgeteld, voor het NJK. De beste 50 zwemmers doen mee. Bij de jongens is Ruben Baars hoog geplaatst (top-10) en bij de meiden doen Elin Baars, Maryse Kuijper en Tessa van Beek mee. Voor Kuijper en Van Beek is het de eerste keer dat ze bij een landelijk toernooi actief zijn. Deze vijf sporters komen in actie op 10 afstanden, varierend van 100m vrije slag tot en met de 400m wisselslag.

Daarnaast hebben Karlijn Siderius en Laura Volkers zich ook geplaatst voor de NJK, bij de oudere leeftijdsgroep. Zij zwemmen beiden op zondag de 100m rugslag. De sporters van DWK maken ook deel uit van het talentenprogramma van de KNZB en dat betekent dat ze zich zaterdag ook mogen melden bij de KNZB meetstraat, waar techniek en technische vaardigheden worden gemeten.

Gedurende het weekend staan de sporters onder begeleiding van Raphael Mennen en Joas Groeneveld. De zwemmers en zwemsters zijn tot op het bot gemotiveerd, dus er zal hard gezwommen gaan worden!