post

DWK Minioren zwemmen snel in Ede

Zaterdag 18 november jl. hebben de minioren van DWK meegedaan aan deel 2 van het Miniorencircuit. In De Peppel in Ede werd deze wedstrijd samen gezwommen met de minioren van de verenigingen BZC Dolfijnen, De Rijn, De Vrije Slag, EZZ, RZC en Wahoo Swimming.. De ploeg van DWK bestond uit 33 zwemmers, waarvan 25 zwemmers uit de Miniorenselectie en 8 zwemmers van de afdeling SwimKick.

Swimkick

De zwemmers van de Minioren en van SwimKick komen uit in hun eigen klasse. De SwimKick onderdelen in de wedstrijd zijn bedoeld voor de beginnende en nog onervaren zwemmers. Zij zwemmen kortere afstanden en worden bij een foutje niet direct gediskwalificeerd. Zij krijgen een extra uitleg waarvan zij weer kunnen leren (aangeduid op het uitslagenblad).

De jongens en meisjes geboren in 2015 en 2016 zwommen 25m schoolslag, 25m rugslag en 25m vrije slag. Jareon mocht drie keer het podium beklimmen: 25m rugslag (1e), 25m vrije slag (1e) en 25m schoolslag (3e);  Jesse deed dat twee keer: 25m rugslag (2e), 25m vrije slag (2e); en Joas mocht zich de snelste op de 25m schoolslag noemen.

Aan het programma voor de oudere groep Swimkickers, geboren in 2012 t/m 2014, mochten ook zwemmers van het jongste juniorenjaargang deelnemen. Dit programma bestond uit 50m schoolslag, 50m rugslag en 50m vrije slag. Bij de jongens werd Nathan op de 50m rugslag en 50m vrije slag eerste. Op de 50m schoolslag won Maurits het goud en Ilia het brons. Bij de meisjes werden de medailles ook mooi verdeeld. Linde won er twee: 50m rugslag (2e) en 50m vrije slag (3e). Meike won de 50m vrijeslag en Julia (2e) en Joella (3e) stonden bij de 50m schoolslag op het podium.

Voorrondes Miniorencircuit

De zwemmers uit de miniorenselectie doen mee op de afstanden waarvoor al wat meer ervaring nodig is. Het programma in het Miniorencircuit bestaat uit zes voorrondes. Met de resultaten uit deze voorrondes kunnen de zwemmers zich plaatsen voor de Minioren Finales later in het seizoen.

Bij de jongens en meisjes minioren 4 en jonger waren het Evi en Noor die bij de meisjes ieder drie medailles mee naar huis namen. Evi won de 50m rugslag en werd tweede op de 50m vrije slag en 100m wisselslag. Daar waar Evi tweede werd, was het Noor die net even sneller was en er met het goud vandoor ging. Op de 50m rugslag werd Noor dan weer tweede (achter Evi). Speciale vermelding voor de meisjes Mara, Sara en Danique. Alle drie zwommen zij voor het eerst 100m wisselslag. De afgelopen werken is er hard geoefend op de vlinderslag en dat was te zien: “Knap gedaan!”

Bij de jongens in dezelfde leeftijdsklasse won Olivier 3 medailles: 1e op 50m rugslag en 50m vrijeslag, 3e op de 100m wisselslag. Tim, nog maar net zwemmend bij de miniorenselectie, kreeg op de 50m vrije slag de bronzen medaille omgehangen.

Voor de oudere leeftijdsgroep, minioren 5 en 6, stonden een paar mooie afstanden op het programma, waaronder de pittige 200m wisselslag. Een aantal zwemmers zwom dit voor het eerst. En niet onverdienstelijk. Bij de meisjes werd Lyzz tweede op deze afstand en Roxan derde. Lyzz en Roxan wonnen ieder nog twee andere individuele medailles: op de 100 rugslag Roxan 2e en Lyzz 3e; en op de 100m vrije slag Lyzz 2e en Roxan 3e.

DWK was oppermachtig bij de jongens in deze leeftijdsgroep. Op één na, gingen alle medailles naar een zwemmer van DWK. Op de 100m vrije slag werd Stef 1e en Teije 2e. Het podium werd volledig bezet door een zwemmer van DWK op de 100m rugslag (Teije 1e, Stef 2e en Yannick 3e) en op de 200m wisselslag (Stef 1e, Teije 2e en Yannick 3e).

Opvallend was dat er in deze groep flinke tijdsverbeteringen werden genoteerd. Zo verbeterde bijvoorbeeld Timi haar tijd op de 100m vrije slag met maar liefst 12 seconden.

Estafettes

De wedstrijd werd gestart met een estafette en eindigde met een estafette. Bij de 4x50m wisselslag deed DWK mee met 4 teams. Het estafetteteam bestaande uit Meike, Daan, Teije en Linde tikte als eerste aan. De tweede plaats was ook voor een DWK-team: Timi, Yannick, Stef en Deborah. En om het estafettefeest compleet te maken was de derde plaats ook voor DWK. Dit team bestond uit Roxan, Lyzz, Dorean en Ilia.

Het slotnummer van de wedstrijd, de 4x25m wisselslag, leverde nog een zilveren en bronzen medaille op. Het zilveren team bestond uit Ruben, Danique, Evi en Tim. In het bronzen team zwommen Olivier, Sara, Mara en Joas.

Wij bedanken alle vrijwilligers, officials en coaches voor de organisatie en de begeleiding bij deze wedstrijd. Dankzij jullie was het weer een groot succes met veel zwemplezier, nieuwe ervaringen en in totaal 63 persoonlijke records.

Foto gemaakt door Nicolaas van Everdingen