post

Eerste wedstrijd van het seizoen voor Minioren

Zaterdag 17 september jl. hebben de minioren van DWK samen met de minioren van de verenigingen De Rijn, De Vrije Slag en EZZ de eerste zwemwedstrijd van het seizoen beleefd. Deel 1 van het MiniorenCircuit werd gezwommen in De Peppel in Ede. De ploeg van DWK bestond uit 29 zwemmers, waarvan 20 zwemmers uit de Miniorenselectie en 9 zwemmers van de afdeling SwimKick. Voor de sommige kinderen van de afdeling SwimKick was het voor het eerst dat zij meededen aan een echte zwemwedstrijd.

Klassementen

In het MiniorenCircuit worden de individuele prijzen verdeeld in klassementen. Dit betekend dat er niet per afstand individueel een medaille gewonnen kan worden, maar over het totaal van alle gezwommen afstanden binnen het klassement. De top 6 per leeftijdscategorie wint een medaille. Bij de estafettes worden de prijzen wel verdeeld per estafette.

SwimKick

De zwemmers van de Minioren en van SwimKick zwommen in hun eigen klasse. Hoewel het allemaal als ‘Minioren’-klasse word aangeduid, was er wel degelijk een verschil. De kinderen van SwimKick mochten kortere afstanden zwemmen en werden bij een foutje niet direct gediskwalificeerd, maar zij kregen een extra uitleg (aangeduid op het uitslagenblad).

De jongens en meisjes geboren in 2014 en 2015 zwommen 25m schoolslag, 25m rugslag en 25m vrije slag. Olivier Valeijn haalde bij de jongens drie keer een eerste plaats en won daarmee ook het klassement. Joas Lemmen werd vijfde in het klassement en kreeg hiervoor een mooie medaille. Bij de meisjes won Sara van de Pol het klassement door alle drie de afstanden te winnen. Mara van de Wal werd drie keer tweede en behaalde daarmee de tweede plaats in het klassement.

Aan het programma voor de oudere groep Swimkickers mochten ook zwemmers van het jongste juniorenjaargang deelnemen. Dit programma bestond uit 50m schoolslag, 50m rugslag en 50m vrije slag. Moira Iseger heeft het klassement gewonnen door alle drie de afstanden op haar naam te zetten. Jaïra Velhuizen (2e), Saar Kuijsten (4e) en Meike van Beek (6e) kregen ook een mooie medaille omgehangen. Opvallend was dat in deze groep er flinke tijdsverbeteringen werden genoteerd. Zo verbeterde bijvoorbeeld Julia Happel haar tijd op de 50m rugslag met maar liefst 11 seconden.

Voorrondes MiniorenCircuit

De zwemmers uit de miniorenselectie doen mee op de afstanden waarvoor al wat meer ervaring nodig is. Het programma in het MiniorenCircuit bestaat uit vier voorrondes. Met de resultaten uit deze voorrondes kunnen de zwemmers zich plaatsen voor de Minioren Finales.

Bij de jongens en meisjes minioren 4 en jonger waren er klassementsmedailles voor Teije Baars (1e), Evi Burgerhart (3e), Esmee van Harskamp (5e) en Lyzz van Middendorp (6e). Het klassement bestond uit de afstanden 50m vrije slag, 50m schoolslag en 100m wisselslag. Op de 50m vrije slag verbeterde Esmee van Harskamp haar PR naar precies 40 seconden. Lyzz van Middendorp zwom snel op de 50m schoolslag (53,11). De vlinderslag is in de trainingen nog niet veel geoefend, waardoor op de 100m wisselslag niet veel zwemmers van DWK waren ingeschreven. Teije Baars en Evi Burgerhart zwommen allebei deze afstand wel. Teije was hierop bij de jongens de snelste en Evi werd bij de meisjes tweede op deze afstand.

In de oudere leeftijdsgroep bestond het klassement uit de 50m rugslag, de 100m vrije slag en de 200m wisselslag. Ook voor deze groep gold dat er in de trainingen nog niet voldoende op de vlinderslag is geoefend, waardoor er geen zwemmers van DWK startten op de 200m wisselslag. Deze uitdaging gaan we in een volgende wedstrijd aan.

Bij de meisjes minioren 5 en jonger behaalde Anouk van de Steeg een 4e plaats in het klassement en Nienke Top werd 5e. In de leeftijdsgroep jongens minioren 6 en jonger was DWK sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 5 van de 6 medailles werden door DWK mee naar huis genomen; Yannick Kuijper (2e), Stef van de Wal (3e), Tim Burgerhart (4e), Maurits Nagelvoort (5e) en Daan van Meerveld (6e).

Estafettes

De wedstrijd werd gestart met een estafette en eindigde met een estafette. Bij de 4x50m wisselslag deed DWK mee met 4 teams. Het estafetteteam bestaande uit Nienke Top, Yannick Kuijper, Moira Iseger en Dorean Iseger wist net voor de ploeg van De Rijn aan te tikken. Slotzwemster Dorean maakte er een spannende strijd van. De bronzen medaille bij de estafette was voor de DWK-ploeg bestaande uit Anouk van de Steeg, Maurits Nagelvoort, Teije Baars en Meike van Beek.

Het slotnummer van de wedstrijd, de 4x25m wisselslag, werd gewonnen door het DWK-team bestaande uit Sara van de Pol, Olivier Valeijn, Evi Burgerhart en Noor de Vogt. Wij bedanken alle vrijwilligers, officials en coaches voor de organisatie en de begeleiding bij deze wedstrijd. Dankzij jullie was het weer een groot succes met veel zwemplezier, nieuwe ervaringen en in totaal 39 persoonlijke records en veel nieuw neergezette tijden